Volledig scherm
Onderzoek na het schietincident in de Van Disselstraat in Stadshagen. © Stefan Verkerk

Gemist? Zwolse broers hadden 5000 euro over voor liquidatie en ‘middeleeuwse toestand’ in Heino

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 15 november.

Demonstratie vóór Zwarte Piet - Verschillende groepen aan Go Ahead Eagles gelieerde voetbalsupporters zijn van plan om zaterdag naar de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn te komen. Zij willen demonstreren vóór Zwarte Piet en komen met ‘een tegengeluid’. De politie en gemeente Apeldoorn zijn op de hoogte van de komst van de supporters en benadrukken voorbereid te zijn. 

5000 euro voor moordklus - 5000 euro. Dat bedrag hadden de Zwolse broers Idris (26) en Abas (25) M. over voor liquidatie van een rivaal door een huurmoordenaar. Ze leverden er voor dat bedrag wel zelf een automatisch wapen en een baken om een auto te tracken bij. 

‘Geen 100 km zonder controles’ - De politie voert geen extra controles uit op de Veluwse snelwegen A50, A28 en A1 sinds we daar nog maar 120 kilometer per uur mogen rijden vanwege de stikstofcrisis. Zonder handhaving door de politie wordt het er alleen maar gevaarlijker op als straks ‘100' de limiet is, waarschuwt verkeerspsycholoog Cees Wildervanck.

‘Middeleeuwse toestanden’  in Heino - SP-kamerlid Jasper van Dijk heeft Kamervragen ingediend over de omstandigheden waarin arbeidsmigranten moeten leven op park Old Heino in Heino. Die omstandigheden zijn volgens Van Dijk ‘feodaal en middeleeuws’.  Van Dijk wil dat minister Wouter Koolmees van sociale zaken en werkgelegenheid ingrijpt.

Concert Normaal snel uitverkocht - Het concert van Normaal op Hemelvaartsdag 2020 in Lochem is deze vrijdag binnen enkele minuten uitverkocht. De 20.000 kaarten voor de show 45 joar Olderwerts Høken van de Achterhoekse dialectband waren kort na de start van de verkoop, om 12.00 uur, allemaal weg.

Premium-verhaal van de dag

Laatste wens terminaal zieke Peter - Pedro en Kely uit Ermelo wilden al langer een hond. Toen ze in een online-bericht de aangrijpende oproep van de terminaal zieke Belg Peter Deruyter zagen, die een thuis zocht voor zijn hond Zino, wisten ze het gelijk: die hond hoorde bij hen.