Elske Huising in India. De Zwolse woont er anderhalf jaar en is als buitenlander een bezienswaardigheid. Nu corona echter ook daar de kop opsteek wordt ze wantrouwend aangekeken.
Volledig scherm
Elske Huising in India. De Zwolse woont er anderhalf jaar en is als buitenlander een bezienswaardigheid. Nu corona echter ook daar de kop opsteek wordt ze wantrouwend aangekeken. © Elske Huising

Gemist? Zwolse wordt vanwege corona in India met de nek aangekeken en spanningen in gezinnen lopen op

Jouw regionieuwsBen je er niet aan toegekomen om al het regionale nieuws te volgen? Dit was het nieuws van vrijdag 27 maart.

Spanningen lopen op in gesloten huizen - Nu gezinnen vanwege het coronavirus de hele dag thuis op elkaars lip zitten, groeit de kans op escalatie. Veilig Thuis-organisaties in deze regio vrezen een fikse toename van huiselijk geweld. ,,Zeker in kwetsbare gezinnen waar al problemen spelen, zijn de risico’s groot.”

Uitvaartbranche Oost-Nederland blijft rustig - Sommige Italiaanse steden hebben geen plaats meer voor hun coronadoden in mortuaria en crematoria. In Noord-Brabant wijken sommige uitvaartondernemingen al uit naar andere locaties en voor het ziekenhuis in Uden is een extra koelcel geplaatst voor overledenen. Hoe zit dat in Oost-Nederland? Krijgen we straks een capaciteitsprobleem? Is er een noodplan?

Met 200 km over A50 - Met bijna 200 kilometer per uur op de teller scheurde een fanatieke automobilist gisteravond over de A50. Aangezien de maximumsnelheid 120 kilometer per uur was, is zijn rijbewijs afgepakt. En dat was niet de eerste keer voor deze bestuurder, laat de politie weten.

Schapen onthoofd en geslacht - Twee koppen, vachten, magen en darmen trof Henny Overkempe tot haar schrik vanmorgen aan in het weiland bij Kinderboerderij De Vijverhof in Olst. ,,Eerst zag ik een plas bloed en dacht in een flits: ‘Er zal toch geen wolf geweest zijn?’ Maar toen zag ik het vernielde gaas en prikkeldraad en de restanten van de twee rammen en wist ik dat mensen deze slachting hadden aangericht”, zegt de secretaresse van de vrijwilligersorganisatie.

Vrouw (76) in gezicht gehoest op markt  Epe - De politie is op zoek naar drie mannen die verdacht worden van een wel heel dubieuze daad op de markt in Epe. Eén van hen zou daar vorige week in het gezicht van een 76-jarige vrouw hebben gehoest.

Premium-verhaal van de dag

Elske wordt nagewezen in India - Elske Huising (30) pakte een aantal jaren geleden de fiets om de wereld te verkennen. Nu woont de Zwolse, die opgroeide in Apeldoorn, al anderhalf jaar in India. In het dorpje Karimbil in het zuiden is ze een bezienswaardigheid, omdat er doorgaans nooit buitenlanders komen. Elk blank gezicht wordt nu echter gezien als het kwaad achter corona. 

  1. Politie grijpt in na afbreken Black Lives Matter-protest in Rotterdam: ‘Je voelt de tranen en boosheid’

    Politie grijpt in na afbreken Black Lives Mat­ter-pro­test in Rotterdam: ‘Je voelt de tranen en boos­heid’

    Het was onhoudbaar druk tijdens de Black Lives Matter-demonstratie in Rotterdam. Er waren zoveel mensen, dat door de lokale driehoek (burgemeester, hoofdofficier en de korpschef) werd besloten de demonstratie vroegtijdig te beëindigen. Het bleek niet mogelijk om voldoende afstand te houden. Op weg naar huis ontstonden een paar relletjes, waarna de politie en ME ingreep. Twee mensen werden opgepakt voor belediging en gooien van vuurwerk naar een agent. Een van de jongeren die meeloopt, geeft ook aan dat er bij een groep boosheid heerst over het afbreken van het protest. ‘Je voelt de tranen en de boosheid’, zegt hij.