Historicus Gaston Vrolings handelt veelvuldig in spullen over de Tweede Wereldoorlog. Daar zitten ook vaak nazi-spullen tussen, die geregeld voor ophef zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Historicus Gaston Vrolings handelt veelvuldig in spullen over de Tweede Wereldoorlog. Daar zitten ook vaak nazi-spullen tussen, die geregeld voor ophef zorgen. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Hakenkruizen en Jodensterren verkocht op beurs van Gaston: ‘Noem het geen nazi-beurs, verschrikkelijk’

Nadat er een gedragen Jodenster werd verkocht op ‘zijn’ beurs, deden Joodse organisaties aangifte tegen Tilburger Gaston Vrolings. De organisator en eigenaar van een webwinkel vol spullen uit de Tweede Wereldoorlog heeft echter geen kwaad in zin, zegt de historicus zelf. Een gesprek over de fascinatie voor nazi-Duitsland en wat er wel en niet kan op de ‘Nazibeurs’. ,,Noem het alsjeblieft niet zo. Verschrikkelijke term.”

0 reacties

  1. Alcides boekt nieuwe zege, Rohda Raalte klimt naar koppositie in 1E en IJsselstreek haalt uit tegen De Hoven
    PREMIUM
    Teruglezen liveblog

    Alcides boekt nieuwe zege, Rohda Raalte klimt naar koppositie in 1E en IJssel­streek haalt uit tegen De Hoven

    Na pijnlijke nederlagen tegen HBS (0-3) en De Zouaven (7-0) en een gelijkspel tegen hekkensluiter Emmen leek Alcides de draad volledig kwijt te zijn. Niets blijkt echter minder waar. De ploeg uit Meppel boekte boekte zondagmiddag haar tweede opeenvolgende zege: TAC’90 werd met 6-3 verslagen. Het was niet het enige spektakelstuk op deze zondag, want Columbia en BVC’12 maakten er met acht doelpunten ook een feestje van. In dezelfde competitie deelde Rohda Raalte een tik uit aan Dalfsen, terwijl Apeldoornse Boys in 4F nipt te sterk was voor Beekbergen. Er viel in ieder geval weer genoeg te genieten. Herbeleef de voetbalzondag in onderstaand liveblog.