Henri van der Beek
Volledig scherm
PREMIUM
© Henri van der Beek

Help, er komen steeds meer zzp’ers in de zorg. Met een ander salaris: ‘Je krijgt scheve gezichten’

Het aantal zzp’ers in de zorg groeit als kool. Corona deed daar nog eens een extra schep bovenop. Is dat erg? ,,Het helpt ons op geen enkele manier om de zorg van de toekomst te borgen.” 

19 reacties

 • niek Driek

  7 maanden geleden
  Ruud Jan, het staat je gewoon vrij om ook te gaan ondernemen. Dat jij voor zekerheid kiest en daardoor voor een marginaal loon 40 uur wilt werken en 30 uur(elke dag 6 uur reistijd?) wilt reizen is jouw eigen keuze.
 • Doret Voulon

  7 maanden geleden
  Werken met plezier en passie, ik ben wijkverpleegkundige bij Buurtzorg, daar houd ik mijn bekwaam/bevoegdheden bij en die kan ik als zzp-er prima gebruiken. Binnen Buurtzorg werken we ook met zzp-ers. Die werken we in en we checken meteen bij onze clienten of ze goed werk leveren, zo niet, vragen we ze niet weer. De 0-urencontracten zijn afgeschaft, waar moet je een flexibele schil vandaan halen? Dat komt neer op overbelasting van het vaste personeel en dat is nou net wat je niet wil.
 • ruud jan

  7 maanden geleden
  Wederom opgeklopte uren. Ik als werknemer werk ook 40 uur... Als ik de reistijd meereken, en dat doet een "ondernemer" ook, zit ik op 70 uur. Met lease auto en niet betaalde reisuren. Maar krijg een gewoon salaris met bijtelling. Dus eigenlijk zit ik onder het minimum. Wederom een klaagzang van teveel verdienende "ondernemers".
 • Robbert Scholten

  7 maanden geleden
  Ik vind zzp ets helemaal niks,zo komt van alles binnendruppelen,hoe is de big gecontroleerd en hoe is de controle op vakbekwaamheid,hoe weet je dat je de persoon binnenlaat met de juiste know how,van welke organisatie komt iemand ,is iemand geregistreerd als zzp er,is iemand lid van een beroepsvereniging
 • Paul vd Wert

  7 maanden geleden
  He dat is toch de marktwerking die de VVD zo nodig moest introduceren. Duidelijk dat er vraag is maar geen aanbod van de door de politiek weggejaagde zorgprofessionals. Dus de hogere kosten van de zorg die nu naar boven komen zijn ook voor rekening van de marktwerking denkers. Sommige sectoren horen nu eenmaal niet in de markt thuis!