Ronald Hissink
Volledig scherm
PREMIUM
© Ronald Hissink

Hobbykok Enno (62) wil niet bezuinigen op lekker eten: ‘Maar de horeca is echt niet meer te betalen’

De inflatie is op het hoogste niveau sinds meer dan veertig jaar. En dat merken we vooral in de supermarkt. Hoe kunnen we in deze dure tijden nog een beetje leuk - lees voordelig - boodschappen doen? Enno de Witt (62) uit Deventer heeft veel hobby’s, maar wil op één van zijn favoriete – koken – liever niet bezuinigen.

4 reacties

 • A de Fries

  1 maand geleden
  Het blijft toch echt een keuze om een brood te kopen ipv deze zelf te bakken. Of bijvoorbeeld 3 bakjes 'tapas' voor vijf euro. Je kunt toch zelf ook wel een kaas en worst in blokjes snijden? Je bent niet verplicht om duur wasmiddel te kopen, of douchegel. Haal gewoon blokken zeep en zoek eens op google naar zeepnoten. 95+% van het aanbod in de supermarkt is verwerkt voedsel, aangevuld met industriële bagger en verpakt in onnodig plastic. Begin bij jezelf.
 • H.M. Toering

  2 maanden geleden
  @Diederik Jansen , Mee eens. Wat mij ook opvalt is dat de kloof tussen arm en rijk nog groter word op deze manier door dat eigen gewin. Het verhaal van hier boven klinkt bij veel mensen bekend in de oren denk ik.
 • Diederik Jansen

  2 maanden geleden
  @H.M Toering. De voedselindustrie verhoogt de prijzen omdat ze toch wel weten dat mensen eten en drinken nodig hebben. Voedsel zou nooit winstgevend mogen zijn en alleen de boeren zouden eerlijke prijzen moeten krijgen. Echter de supermarkten verhogen de prijzen vooral voor eigen gewin en heeft niets te maken met vraag en aanbod. Ik ben het wel eens met luxe producten die mensen zouden kunnen laten liggen maar de basis is al duur genoeg.
 • H.M. Toering

  2 maanden geleden
  Zolang de consument blijft kopen en genoeg blijft inslaan blijven de producenten/ bedrijven hun prijs opdrijven. Vraag en aanbod heet zo iets.