Leny Groeneweg toont de reden van de demonstratie: Alle fietspaden rood. Eigenlijk was het een excuus om lekker samen koffie te kunnen drinken.
Volledig scherm
PREMIUM
Leny Groeneweg toont de reden van de demonstratie: Alle fietspaden rood. Eigenlijk was het een excuus om lekker samen koffie te kunnen drinken. © Peter de Jong Fotografie

Hoe deze ouderen dankzij een smoes gezellig samen koffie konden drinken, ‘alle fietspaden moeten rood!’

,,Niet normaal toch?” zegt Leny Groeneweg (70) uit Spijkenisse. Ze houdt een plakkaat omhoog waarop staat dat fietspaden rood horen te zijn. En niet zwart, zoals de ondergrond in haar buurt is. ,,Veel te verwarrend.” En Leny neemt lachend een hap van haar stukje taart. Welkom op de demonstratie tegen de verkeerde kleur fietspad. Toegestaan door de gemeente Nissewaard.

 1. LIVE | Lichte daling nieuwe besmettingen; Kuipers: aantal coronapatiënten op ic's ‘stabiliseert’
  Coronavirus

  LIVE | Lichte daling nieuwe besmettin­gen; Kuipers: aantal coronapa­tiën­ten op ic's ‘stabili­seert’

  Het RIVM registreerde sinds gisterochtend iets minder nieuwe coronagevallen, namelijk 8336. Dat aantal is wel fors meer dan het weekgemiddelde. Ondertussen laat vaccinproducent Moderna weten dat de leveringen aan de Europese Unie weer als gepland verlopen. Canada en het Verenigd Koninkrijk moeten echter wat langer op de beloofde vaccins wachten. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in ons liveblog.
 1. Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord
  Play

  Kiki’s grote liefde pleegde plotseling zelfmoord

 2. Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen
  Play

  Bèèèh! Schapen tussen woningen blijven vast beeld in Zutphen