Hoe gezond is elektrisch fietsen nou écht? ‘Om je conditie te verbeteren is het volkomen nutteloos’

Elektrische fietsen zijn razend populair en o zo gezond, want je bent lekker actief bezig. Toch? Tijd voor een test, met een gewone fiets, een e-bike én met wetenschappers van de Universiteit Twente. „Op turbostand hoef je pedalen alleen te aaien.”

12 reacties

 • R Wilders

  1 jaar geleden
  Ik stap op mijn e-Bike omdat ik het lekker vind om op deze manier te fietsen,en niet om mijn conditie te verbeteren!
 • Joop Mostert

  1 jaar geleden
  Met deze testopzet ga je iets testen waar de uitslag vantevoren al vast staat. Als fietser op een e-bike, kan je zelf keuzes maken over de ondersteuning en dus zelf bepalen hoeveel energie je wil of kan gebruiken. Zelf fiets ik of zonder ondersteuning (weinig tegenwind) of in de eco-stand. Mensen met beperkingen kunnen kiezen voor een iets hogere ondersteuning en zo kan je dan samen toch heerlijk fietsen. En voor de sportieve fietser: boven de 25km per uur is er geen ondersteuning.
 • Evert Nikkels

  1 jaar geleden
  Mijn opa ging vroeger lopend op maandag heen en op zaterdag terug van Hattem naar Staphorst om te werken. Maar ja dat is honderd jaar geleden, TIJDEN VERANDEREN !!!
 • Jan Kelder

  1 jaar geleden
  We moeten niet vergeten dat er ook mensen zijn die een gezondheidsprobleem hebben, bijv., problemen met gewrichten of longen, voor hen is het toch wel een uitkomst dat ze d.m.v., trap ondersteuning een fietstocht kunnen maken wat anders wellicht een behoorlijke opgave zou zijn of misschien niet (meer) mogelijk.
 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Henk H.: Ik ben midden 50, heb vroeger heel veel gesport, ging op de fiets 20 km heen en 20 km terug naar school, weer of geen weer en pakte daarna(ast) nog regelmatig de racefiets. Ik heb al een x aantal jaren last van chronische vermoeidheid, pijn in mijn spieren en gewrichten, met op aantal plaatsen flinke artrose. Als ik op een "gewone" fiets moet fietsen kraken mijn knieën alle kanten uit en kan ik daarna amper meer lopen. Dus blij met de e-bike, keuze tussen fietsen of niet meer fietsen.