De leemkuil in Berg en Dal
Volledig scherm
PREMIUM
De leemkuil in Berg en Dal © Britta Johansson

Hond bijt hardloopster in losloopgebied: baasjes zijn hun huisdier niet de baas. ‘Ik durf niet meer’

grote ergernisWat een gezellige ochtend hardlopen met haar man moest worden, eindigde voor de Nijmeegse Inge Mutsaers in een nare ervaring: bij het wandelgebied de Leemkuil werd ze door een hond in haar kuit gebeten. Het is tekenend voor de situatie in het grote natuurgebied, zegt ook buurtbewoner Els de Bakker.

60 reacties

 • Saskia Kleinjan

  2 maanden geleden
  Ik mis de versie van de betreffende hondeneigenaar. Tot die tijd valt er niet te oordelen over de situatie. Ik heb zelf een rottweiler. Al 3 keer gebeten door een andere kleine hond, aan de lijn op straat. Mijn hond heeft totaal niet gereageerd maar ik zag het iets later aan het bloed uit de wondjes. Wordt mijn hond het een keer zat(wat ik goed kan begrijpen) is het weer die gevaarlijke rottweiler. Wat een oordelen hebben wij toch als mens. Ga hardlopen waar honden aangelijnd zijn.
 • Emelie Van Ginneken

  2 maanden geleden
  Ga dan niet joggen in een hondenlosloopgebied. Geldt ook voor irritante mountainbikers die het leuk vinden door losloopgebied te vlammen waardoor je bijna overhoop gereden wordt.
 • robert jan de bruin

  2 maanden geleden
  Honden mogen niet bijten, gaan hardlopen in een hondenlosloopgebied is niet slim, en volledige controle over je hond denken te hebben is een illusie.
 • Merel Van Gelder

  2 maanden geleden
  Een hond mag nooit bijten. Maar ik wil ook kwijt dat een losloopgebied vaak wordt gebruikt door mensen met andere doeleinden. Met regelmaat moet ik mijn hond bij mij roepen omdat er een ruiter aan komt draven, een mountainbiker voorbij sjeest of een club hardlopers hysterisch loopt te gillen dat er een loslopende hond is. Allemaal prima hoor maar besef wel dat mensen hier komen om hun hond te laten spelen en rennen. Dus stoor je er niet aan. Overigens moeten de honden wel onder controle staan
 • Jec Vd berg

  2 maanden geleden
  Doet mij beetje denken aan de foute mens, die beweegt overal los, fietsers op voetpad, ik heb een dagtaak om die mens te vragen rekening te houden met mij en mijn dieren ( die beter opgevoed zijn dan de gemiddelde mens ) overreden worden op het VOETPAD, of dat hardlopers die NIETS uit "hun" weg gaan en liefst mijn honden nog een trap nageven ....lijkt me dit onderwerp meer iets wat "opgelost" kan worden als er iets meer ruimte komt voor de mensheid. Babystop!!!
 1. Parkeeroverlast Apenheul blijft hoofdpijndossier, gemeente wil voetbalvelden AGOVV ‘annexeren’
  PREMIUM

  Parkeer­over­last Apenheul blijft hoofdpijn­dos­sier, gemeente wil voetbalvel­den AGOVV ‘annexeren’

  Twee voetbalvelden van AGOVV worden binnen anderhalf jaar weer overloopparkeerplaats van Apenheul. Dat stelt de gemeente Apeldoorn tijdens een juridische procedure over overlast die wijkbewoners ondervinden door Apenheul-parkeren. Daarvoor zou het de gemeente volgend jaar moeten lukken om de velden te ‘annexeren’, zoals AGOVV het noemt. Wijkbewoners geloven daar niets van. De club verzet zich met hand en tand.