De Radboud universiteit (inzet) is in verlegenheid gebracht door kritische uitspraken van een hoogleraar over vaccinatie tegen corona.
Volledig scherm
PREMIUM
De Radboud universiteit (inzet) is in verlegenheid gebracht door kritische uitspraken van een hoogleraar over vaccinatie tegen corona. © Rolf Hensel/Paul Rapp

Hoogleraar veroorzaakt deining met ‘drie keer weerlegbare kritiek’ op corona-vaccinaties

De anti-vaccinatie opvattingen van de Nijmeegse hoogleraar Peter Deen hebben geleid tot deining. Het Radboudumc in Nijmegen, waar Deen tot vorig jaar werkzaam was, zit met zijn uitlatingen in de maag.

5 reacties

 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Groepsimmuniteit krijg je pas bij een vaccinatiepercentage van boven de 90 %. Pleit er dus vooral voor om je niet te laten vaccineren en je kunt daarna roepen dat je altijd al gelijk hebt gehad!
 • A.G. de Jong

  2 maanden geleden
  Feit is dat mensen die gevaccineerd zijn nog steeds ziek kunnen worden. Het argument om iedereen (ook jongeren die nauwelijks risico lopen om ernstig ziek te worden) te vaccineren tegen Corona was om groepsimmuniteit te creëren en zo de kwetsbare mensen (die om medische redenen geen vaccin konden krijgen) te beschermen. Kan iedereen zich dat nog herinneren? Welnu, we kunnen nu allemaal constateren dat het vaccin heeft geen groepsimmuniteit heeft bewerkstelligd!
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Als je voor jezelf gaat werken kun je ook je cliënten ( patiënten) uitkiezen en hoef je je ook niet om de gevolgen van Covid besmettingen te bekreunen, dat doen anderen wel.
 • Ronald S

  2 maanden geleden
  Beste Paul, omdat de mening van meneer Deen niet overeen komt met die van de RIVM en WHO etc. zal hij nooit een functie bij die organisaties krijgen. Tegenspraak wordt niet geduld...
 • Paul Roodbol

  2 maanden geleden
  Meneer Deen verkondigt zijn theorie en gaat vervolgens aan de kant staan. De zoveelste die het beter weet maar geen verantwoordelijkheid neemt. Als hij het zo goed weet, zou meneer Deen bij het RIVM of bij de wereldgezondheidsorganisatie moeten gaan weren omdat men daar blijkbaar een andere mening hebben.
 1. Frank komt in opstand tegen vlaggenhangers: ‘Meerderheid durft niets te zeggen’
  PREMIUM
  5

  Frank komt in opstand tegen vlaggenhan­gers: ‘Meerder­heid durft niets te zeggen’

  Frank Hollaar, directielid van een sierteeltbedrijf kan niet langer zwijgen. Hij ergert zich kapot aan de omgekeerde protestvlaggen die al weken ongestraft aan vrijwel alle lantaarnpalen in zijn woonplaats hangen. Hij eist een gesprek met de burgemeester, die in zijn ogen ‘capituleert’ voor demonstranten. ,,Als je dit gaat gedogen, glij je steeds verder af. Dan wordt het wie het hardst roept.”