Khalid Oubaha heeft steeds geroepen dat bij zijn horecazaken niet gecontroleerd gaat worden op de coronapas. De gemeente Nijmegen gaat zijn zaken sluiten als morgen blijkt dat hij voet bij stuk heeft gehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Khalid Oubaha heeft steeds geroepen dat bij zijn horecazaken niet gecontroleerd gaat worden op de coronapas. De gemeente Nijmegen gaat zijn zaken sluiten als morgen blijkt dat hij voet bij stuk heeft gehouden. © Paul Rapp

Horecabaas zwijgt over coronapas; controleurs staan zaterdag meteen op de stoep

Controleurs van de gemeente Nijmegen gaan morgen meteen langs bij zaken van horecaondernemer Khalid Oubaha om te checken of hij zijn gasten wel gaat controleren op het hebben van een coronapas. Doet hij dat niet, dan worden de zaken meteen gesloten.

2 reacties

  • Eddy Masselink

    1 jaar geleden
    Beperkt de coronapas je bewegingsvrijheid? Dan zou dat betekenen dat een rijbewijs, paspoort of ov-kaart hetzelfde doen.
  • A.G. de Jong

    1 jaar geleden
    Flauw dit soort pesterijtjes van de gemeente. Maar de oplossing is simpel: ‘pro forma’ controleren. Geef dan maar de tip aan alle klanten om een screenshot van een QR-code op de telefoon te zetten (kan dus ook van iemand anders zijn) en deze bij binnenkomst scannen en verder doen alsof je neus bloed. Je kunt onmogelijk alle gegevens van iedere klant checken, dus dan glipt iedereen er op die manier door. Op deze manier is de Coronapas dus een wassen neus.