Ter illustratie: ampullen met het coronavaccin van Pfizer / BionTech.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie: ampullen met het coronavaccin van Pfizer / BionTech. © Rob Engelaar

Huisarts in Lelystad weigert coronavaccins in te spuiten vanwege ‘afgelegde eed’

Huisarts Ramdas uit Lelystad weigert zelf coronavaccins toe te dienen aan zijn patiënten. Hij heeft zijn patiënten een brief gestuurd waarin hij uitlegt waarom hij niet zelf, maar zijn assistente de prikken zet. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft meerdere meldingen gehad van huisartsen die weigeren om coronavaccins te geven of die hun patiënten een verklaring willen laten tekenen als ze het vaccin nemen.  

4 reacties

 • Wilfred Vruggink

  2 jaar geleden
  @henk hartog. Hoezo alleen maar een zwaar griepvirus? In mijn omgeving zijn er 3 mensen overleden aan het coronavirus. Daarnaast meerdere (jonge) kennissen die zeer gezond leven en zwaar ziek geworden zijn en 1 jaar later nog steeds niet kunnen werken. Juist jullie soort mensen die de ernst van corona ontkennen zorgen voor veel slachtoffers. Dank daarvoor, maar niet heus.
 • Henk Van de Kraats

  2 jaar geleden
  "CORONA is gewoon een hele zware griepvirus, meer niet. Is al eeuwen op de Aarde aanwezig en hoort erbij". Dat is onzin, CORANA is corona en griep is griep. En of het er al eeuwen dat is een ook onbewijsbaar.
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  Goed gedaan.. Lijkt me ook handig om een verklaring in te vullen ALS ER IETS MIS GAAT MET DIE CORONA GRIEP VIRUS VACCINATIE, dan kan denhaag het vergoeden.. Ik zeg ook al maanden, stop met deze waanzin... CORONA is gewoon een hele zware griepvirus, meer niet. Is al eeuwen op de Aarde aanwezig en hoort erbij.. Maar ieder z'n keus om je te laten vaccineren, wij niet iedergeval, wij leven gezond en eten géén troep wat in die supermarkten ligt, Kwestie van goed nadenken.. ..Dan Leef je gezonder
 • A van Klaveren

  2 jaar geleden
  Deze arts moet zelf motiveren waarom hij denkt dat het vaccin schadelijk is. Hij laat het nu aan zijn patiënten over om dit uit te zoeken en laat ze een verklaring tekenen dat ze dit gedaan hebben voordat ze gevaccineerd worden. Verder vind ik het vreemd dat hij het dan wel goed vindt dat zijn assistente de injectie geeft. Als hij denkt dat het vaccin schadelijk is dan moet hij zijn patiënten beschermen en ze het vaccin niet laten toedienen. Een beetje Pontius Pilatus actie vind ik.