Huizen verzakken door droogte, eigenaren radeloos: ‘Anders laten we de hele boel maar instorten’

met videoEen woning die de IJssel in schuift, een boerderij die op instorten staat, een woningcorporatie die een miljoeneninvestering moet uitstellen. De droogte van de afgelopen jaren teistert de regio. En het einde is nog niet in zicht, voorspellen deskundigen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties komt in 2023 met een landelijk reddingsplan.

8 reacties

 • Jan Ton

  2 maanden geleden
  Ah ja, het zijn natuurlijk wederom de boeren die hier verantwoordelijk zijn. Wát een onzin!
 • klaas Bron

  2 maanden geleden
  Het artikel laat oude woningen zien en dat deze door diverse oorzaken scheuren vertonen is vanzelfsprekend. Droogte en inklinking bodem door zakkend waterpeil is ook een reden. Echter in artikel worden paar grote factoren vergeten: 1) ons eigen watergebruik via waterbedrijven oppompen water uit de bekkens is mega meer dan boeren doen; 2) Industrie idem 3) ingrepen in landschap, zoals inpoldering flevopolders in verleden veroorzaakte meters daling waterpeil op de Veluwe, oude putten staan droog!
 • Wilbert Boekholt

  2 maanden geleden
  Laat de boel maar verzakken het hele milieu is toch al naar de klote.
 • Melroy van den Berg

  2 maanden geleden
  @W. Kloppenburg Dat is dus niet waar. In heel Nederland zorgt het waterschap er express voor dat de grondwater pijl zo laag mogelijk staat vanwege de boeren. Want zo kunnen de boeren makkelijker het land op met hun zware machines. We gaan steeds meer problemen zien van wegzakkende huizen. Ook in steden geloof mij. Dit is pas het topje van de ijsberg.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Ik zit al WW’er een paar weekjes op de boot in Gelderland en Overijssel. Overal zie dat ze nog steeds water laten weglopen.