Daniël van Iersel - Schurk van Urk - ontkomt aan volksgericht
Volledig scherm
PREMIUM
Daniël van Iersel - Schurk van Urk - ontkomt aan volksgericht © Jelle Boonstra

'Ik heb aangifte van ophitsing gedaan'

Zijn raam werd ingegooid, een buurman kon brandstichting net voorkomen. En honderden mensen scandeerden zondagavond luidkeels tegen 'de schurk van Urk'. De sfeer was grimmig, de politie reed hem naar een 'safe-house', een hotel in Friesland, met een surveillant voor de deur. ,,Ze zeiden onderweg: in welke plaats ga je opnieuw beginnen? Ik zei: ,,Daar waar mijn kinderen zijn. Die wonen op Urk. Dus blijf ik op Urk".

 1. SC Genemuiden aan de leiding in Hoofdklasse B, ongeloof in Hardenberg en VVOG krijgt opnieuw tik te verwerken
  PREMIUM
  Teruglezen liveblog

  SC Genemuiden aan de leiding in Hoofdklas­se B, ongeloof in Hardenberg en VVOG krijgt opnieuw tik te verwerken

  Een enerverende middag in de Hoofdklasse B heeft nogal wat betekend voor de ranglijst. Waar SV Urk in de afgelopen weken alleen aan de leiding ging, moet het de koppositie na de resultaten van zaterdagmiddag delen met SC Genemuiden. In dezelfde competitie ontsnapte Flevo Boys op eigen veld, terwijl Berkum opnieuw niet wist te winnen. Verrassender was de slotfase in Hardenberg, waar HHC in de Jack’s League een 3-0 voorsprong uit handen gaf tegen Spakenburg. Spektakel was er ook bij DSV’61-Oene, terwijl Almen een knappe derbyzege boekte op Harfsen. Herbeleef de zaterdagmiddag in onderstaand liveblog!
 2. Ireen Wüst voorgedragen voor commissie IOC: ‘Ik weet als geen ander wat atleten nodig hebben’

  Ireen Wüst voorgedra­gen voor commissie IOC: ‘Ik weet als geen ander wat atleten nodig hebben’

  Vijfvoudig olympisch schaatskampioene Ireen Wüst neemt mogelijk zitting in de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De 35-jarige Brabantse is door sportkoepel NOC*NSF en de atletencommissie van NOC*NSF voorgedragen. Ze is één van de zeventien kandidaten voor twee zetels bij de verkiezingen tijdens de Winterspelen komend jaar in februari in Beijing. Als Wüst wordt verkozen, zal ze acht jaar lang de olympische atleten vertegenwoordigen.