Op het voormalig terrein van jeugdzorginstelling De Kop van Deelen komen een AZC en woonruimtes voor arbeidsmigranten.
Volledig scherm
Op het voormalig terrein van jeugdzorginstelling De Kop van Deelen komen een AZC en woonruimtes voor arbeidsmigranten. © Herman Stöver

In dit Gelderse dorpje van 60 inwoners komen straks 200 asielzoekers en 341 arbeidsmigranten

De kogel is door de kerk. In Deelen komt een opvang voor 200 vluchtelingen en ruim 340 arbeidsmigranten. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Ede dinsdag bekend gemaakt. De eerste bewoners worden rond de jaarwisseling verwacht.

19 reacties

 • Suzanne Klop

  2 jaar geleden
  En zo gaat ieder dorpje waar het rustig toeven was naar de gallemiezen. Nederland is helemaal doorgeslagen in politiek correctheid. Alles moet wijken voor migranten. Ik kan er om janken. En zeg er vooral niets van, want dan staan de Bn'ers en andere politiek correcten op hun achterste benen. Tja als het niet in je buurt is en ook jij kan meedoen in het verdienmodel wat zal je dan klagen.
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Zo tijdelijk zijn die plekken niet, dus ik begrijp de bewoners wel...
 • R. Gerritsen

  2 jaar geleden
  @Hermanus: de burgemeester van Ede is een VVDer.
 • B. Veerman

  2 jaar geleden
  Mooi dat hier tijdelijk plek is voor deze mensen, hopelijk zijn de dorpelingen aldaar wat hoger begaafd dan dat tuig uit Harskamp.
 • Ed Noorman

  2 jaar geleden
  Verschrikkelijk, wat een nachtmerrie! Heb medelijden met de 60 inwoners van Deelen. Onbegrijpelijk, onmenselijk dat de gemeente Ede zo'n idiote beslissing heeft genomen! Ze komen niet in de 'achtertuin van de burgemeester en wethouders' te wonen want dan was het plan radicaal van tafel geveegd!!