Volledig scherm
Iris Verhoek uit Zeewolde won de finale in de talentenjacht. © The Voice Kids

Iris Verhoek (15) uit Zeewolde wint The Voice Kids

VideoIris Verhoek (15) uit Zeewolde is de winnaar van talentenshow The Voice Kids. Ze werd vrijdagavond na een spannende finale tot winnares uitgeroepen. De 15-jarige won een studiebeurs van €25.000,- en een bokaal.

,,Ik kan het niet uitleggen, het is gewoon ongelofelijk,' reageerde ze nadat de jury haar tot winnares kroonde. Iris zong, met haar gelukssokken die ze van haar danslerares kreeg aan, eerst het nummer Sorry van Kensington en I can't live without you. Met finaliste Anna Grigorian (10) uit Raalte en coach Ali B zong ze het nummer Glimp van de Duivel.

Anna Grigorian (10) zong vol overgave het nummer Respect van Aretha Franklin en I'm telling you. Beide meiden uit het team Ali B namen het op tegen vier finalisten uit de teams van Marco Borsato en Ilse de Lange. 

Griepje

Van het griepje waar ze eerder deze week nog een beetje last van had, was niks meer te merken. De juryleden zijn vol lof over de manier waarop ze het nummer Sorry van de Nederlandse band Kensington zingt. Ilse de Lange: ,,Het is heel knap hoe rustig jij hier stond, ik geloof jou als je zingt.'' 

Ook haar coach Ali B prijst hoe rustig Iris op het podium staat: ,,Weet jij waarom ik trots op je ben? Niet vanwege je talent, of het bereik dat je hebt, maar op dit optreden van vanavond. Maar dat je hier vanavond zo rustig bent gebleven, terwijl er miljoenen mensen keken. Dat moet je onthouden.''

De klasgenoten van Anna uit Raalte bekeken de finale samen in het huis van de juf.