Je huis de hele winter ventileren terwijl je verwarming aanstaat is goedkoper dan je in eerste instantie denkt. En 24 uur per dag is zó gezond.
Volledig scherm
PREMIUM
Je huis de hele winter ventileren terwijl je verwarming aanstaat is goedkoper dan je in eerste instantie denkt. En 24 uur per dag is zó gezond. © Getty Images/iStockphoto

Je huis hele winter ventileren terwijl je verwarming aan staat: ‘Goedkoper dan je denkt en zó gezond’

Nu de koude dagen eraan komen houden we ons huis het liefst potdicht om zo min mogelijk te hoeven stoken. Maar wat we vaak vergeten: de binnenlucht is bijna altijd vuiler dan de buitenlucht. Zelfs in buurten met luchtvervuiling. Gelukkig kun je een huis deze winter wél goedkoop ventileren en leef je gezond in je rijtjeshuis, jaren 30-woning of appartement.

4 reacties

 • J. Verdel

  3 maanden geleden
  Is dat niet bekend gewoon in de winter in de ochtend een half uurtje de ramen open,als dit nog kan in je huis sommige nieuwbouw is het niet mogelijk een raam open te gooien dan ben je afhankelijk van een indoor klimaatsysteem
 • Besje Ka

  3 maanden geleden
  Altijd na douchen ventileren!.. aan t koken?. Raampje open!.. Was binnen aan t drogen?..,raampje open! Heel makkelijk!. Vocht moet er weer uit kunnen.
 • HAM Boelens

  3 maanden geleden
  Die foto waar schimmel in de hoek zit is echt niet van één dag. Je ziet toch dat het daar niet schoongemaakt is. Ook al is het een huurhuis, van een schoongemaakt huis wat je ventileert heb tig keer meer plezier van. En beter voor je gezondheid.
 • A. Kooi

  3 maanden geleden
  Ik zie het bij mij in de buurt ook allles pot dicht in herfst en winter en maar dweilen alle ramen beslagen. En wat nij opvalt het zijn vaak mensen met een allochtone achtergrond. Dit is niet discriminerend bedoeld.