Hoe kijken leerlingen van het Meander College en Landstede naar de toekomst?
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe kijken leerlingen van het Meander College en Landstede naar de toekomst? © Foto's Frans Paalman

Jongeren worstelen nog met corona, maar nieuwe crises stapelen zich alweer op: ‘Het is niet te doen’

Corona is hopelijk op zijn retour, maar een scala aan nieuwe crises dient zich aan. Stikstof, energie, woningnood, een oorlog in Oekraïne... Onderzoek wijst uit dat steeds meer jongeren, en vooral meisjes, kampen met mentale problemen. Hoe kijken ze terug op de afgelopen twee jaar, en hoe zien ze de toekomst? Scholen in Zwolle zien een zorgelijke trend: de mentale gezondheid staat onder druk.

15 reacties

 • Annet Grafhorst

  4 maanden geleden
  Dus Jan modaal met 3 kinderen maakt zich nergens druk over? Je kinderen ook niet? Die heb je tot hun 40e wel thuis, moet je als kind ook maar zin in hebben...
 • Roel Bijlsma

  4 maanden geleden
  Gut o gut..het is wat hè. Jongeren die zich druk maken over de oorlog en gasprijzen...zorg nou maar gewoon dat je goeie cijfers haalt op school.
 • E. Lentekind- De Jong

  4 maanden geleden
  Tsja, als je als prinsje/prinsesje bent opgevoed valt enige tegenslag niet mee.
 • P Schievink

  4 maanden geleden
  @merino vereist. Deze" welgestelde" boemer haalde als vele leeftijdgenoten op 16e dagelijks dementerende ouderen uit bed+ en er in (en verschonen met 17j afleggen). Ging naast fulltime werken avond/weekend naar school . 7 jaar. En zo kreeg ik kansen om niet tot pensioen aan een bed te hoeven staan. Wel was er de oliecrisis, de 80/83 crisis met hoge werkeloosheid en rente van 13%, de 2008 crisis enz. Ik ben na 45j werken gestopt. O.a. hartoperatie liet mij zien er is meer. Met minder geld happy.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  @ Merino Vereist,nog nooit heeft de jeugd zoveel kansen gehad als nu. De banen liggen voor het oprapen. Na de eindexamens vlogen ze de wereld weer over. Stage lopen in Azië en Zuid Amerika. Een Europa zonder grenzen.Naar alle kanten kun je de de vleugels uitslaan.