ANP/Local Focus
Volledig scherm
© ANP/Local Focus

KAART | In deze Veluwse gemeente loopt het aantal coronabesmettingen razendsnel op

CHECK JOUW GEMEENTEHet aantal coronabesmettingen is de laatste 24 uur rap opgelopen in Nunspeet. Sterker nog: in geen enkele andere gemeente in Nederland zijn er verhoudingsgewijs meer inwoners positief getest. De rest van het land komt niet eens bij de Veluwse gemeente in de buurt.  

4 reacties

 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Sorry, maar een gezin van 10 verspreid 10 keer meer als een alleenstaande... toch..? Vaxen dus !
 • Gia

  1 jaar geleden
  Mevr. Haverkamp, u stelt dat het ‘vragen om problemen was’ door de drukte in en rondom Nunspeet. Wat deed u daar zelf dan? Bovendien had u het volgende in het artikel kunnen lezen; ‘Volgens de gemeente ligt de oorzaak bij een groot gezin uit Nunspeet. Daar zouden meerdere gezinsleden besmet zijn geraakt.’ Hoezo goedkoop en waarom heeft dat iets met de scholen te maken? Bij een besmetting van een gezinslid lopen de rest van de familieleden (en omgeving) verhoogd risico. Optelsom dus!
 • J Kruize

  1 jaar geleden
  Kijk ook eens naar de vacinatiegraad. Die zou wel eens heel laag kunnen zijn. Misschien wel 0. Als dan een groot gezin besmet raakt dan maar hopen dat men niet in innig kontakt met andere grote gezinnen staat. Dan zit je zo op 300 gevallen per 100000. Gebruik het vaccin het is middel ten goede!
 • Hendrikje Haverkamp

  1 jaar geleden
  Vorige week zijn we in Nunspeet, Vierhouten en Elspeet wezen fietsen en opvallend was de enorme drukte in de dorpen, terrassen en op de fietspaden. Je kon over de koppen lopen, niemand hield afstand. De fietspaden waren zo smal en druk dat je elkaar amper kon passeren. De heide staat mooi in bloei dus heel Nederland moest naar Nunspeet. Dan vraag je om problemen. Goedkoop om de grote gezinnen de schuld te geven terwijl de scholen nog niet open zijn.