Kato en Ronald geland uit Kaapstad, maar gestrand op Schiphol na paniek om nieuwe coronavariant: ‘Bizar dit’

VIDEO | updateKato Hilboling (55) en Ronald Schutte (50) uit Zwolle zaten in één van de laatste twee vliegtuigen uit Zuid-Afrika, de KL598 uit Kaapstad. Om 10.34 uur landden ze op Schiphol. En vervolgens moeten ze wachten. En wachten. Eerst een paar uur in het vliegtuig, daarna in een halletje met passagiers van het andere gestrande vliegtuig uit Johannesburg. 

27 reacties

 • Henk van den Beld

  2 maanden geleden
  Wij in het rijke westen vaccineren voor de derde keer en vaccineren alle dieren in de dierentuin. De arme gebiedsdelen op onze aardkloot laten wij stikken. Gek hè dat gemuteerde varianten onze kant op komen.
 • D Zegers

  2 maanden geleden
  Waarom op vakantie naar Afrika? 11 uur in een vliegtuig en dan moeilijk doen over 2 uurtjes. Dat heet polderen
 • Lance Henriksen

  2 maanden geleden
  Wat lopen ze te klagen zeg, en dan lees ik dat ze de lucht in het vliegtuig wordt rongeblazen. Totale onzin 60% van de lucht wordt iedere 3 minuten ververst 40% van de lucht wordt weer rondgeblazen nadat het door Hepa filters is gegaan. Ook de lucht van buitenaf gaat door Hepa filters. Ze zullen wel allemaal stress hebben omdat ze er niet uit mochten en daardoor hoofdpijn hebben.
 • A. Rougoor

  2 maanden geleden
  Meneer Toussaint, gelooft u echt dat alles in het vliegtuig stop gezet wordt als het vliegtuig is geland? Men klaagde ook niet bij elf uur vliegen en dan heeft men het ook niet over een explosie van besmettingen Dan kunnen er ook wel een paar uurtjes bij. Ik weet niet of er een protocol is. Wel moet er ruimte zijn om een eventueel protocol uit te voeren.
 • E Berg

  2 maanden geleden
  En toch nog met het vliegtuig op vakantie. Ja......, je zult eens niet op vakantie kunnen met het vliegtuig. Bizar.
 1. Zorgen om hartproblemen topsporters na coronabesmetting: ‘Waakzaamheid is geboden’
  PREMIUM

  Zorgen om hartproble­men topspor­ters na coronabe­smet­ting: ‘Waakzaam­heid is geboden’

  Ongeveer vier procent van de topsporters houdt hartproblemen over na een coronabesmetting. Dit heeft onderzoek van de Nederlandse sportcardioloog Harald Jorstad van Amsterdam UMC uitgewezen. De arts heeft daarom een klemmend advies voor onder meer voetballers in ere en eerste divisie, waaronder de vaccinatiegraad volgens onderzoek van de VVCS slechts 75 procent is. ,,Je laten vaccineren is de beste manier om hartschade te voorkomen.”