Roken in auto met kinderen op de achterbank. Dat zou verboden moeten worden in Nederland, vindt kinderarts Jasper Been
Volledig scherm
PREMIUM
Roken in auto met kinderen op de achterbank. Dat zou verboden moeten worden in Nederland, vindt kinderarts Jasper Been © Getty Images/iStockphoto

Kinderarts: rookverbod in auto met kinderen op de achterbank

POLLZe zijn er nog, ook anno 2021: rokende volwassenen voorin in de auto met kinderen op de achterbank; vaak herkenbaar door het raampje dat openstaat voor de frisse lucht. Dat laatste helpt natuurlijk echt niet, stelt kinderarts Jasper Been. Roken in de auto is hem een doorn in het oog. Hij pleit ervoor dat Nederland nu eindelijk eens tot een verbod komt.

3 reacties

 • Melle van der Meulen

  2 jaar geleden
  Ondertussen wel doodsbang zijn voor corona, anderen de vrijheden willen afnemen en ondertussen wel een sigaret diep inhaleren en met 40 kilo overgewicht een vette frikandel in de mond steken. En ook nog klagen over fijnstof van die dieselauto‘s om hen heen.. Leef gezond, niet alleen voor jezelf maar juist voor de ontzegde vrijheid van anderen, waaronder je eigen (klein)kinderen!
 • henk hartog

  2 jaar geleden
  EENS, DIRECT VERBIEDEN. is gewoon ASO om te gaan paffen in je auto waar kinderen bij zitten. Welk idioot doet dat nou eigelijk. Je kan heel goed zien dat het IK figuren zijn, en er maling aan hebben. Vreselijk deze ASO gedrag.. Stap dan uit je auto en paf ff buiten je auto. Vreselijk om je kinderen te belasten met die ongezonde stank lucht.
 • M.M. Bonder

  2 jaar geleden
  "Een decennium aan discussie": dat is waar Nederland goed in is. En dan nu knopen doorhakken en het voorbeeld van België volgen!