Hetty (rechts) met een familielid.
Volledig scherm
PREMIUM
Hetty (rechts) met een familielid. © Familie Verink

Laurent martelde zijn vrouw tot ze dood ging: nu wil hij haar erfenis, kan dat zomaar?

De zaak staat bekend als de Beuningse martelmoord. In 2015 martelde Laurent D. zijn vrouw Hetty wekenlang zo erg, dat ze overleed. D. kreeg tbs, maar werkt aan zijn terugkeer in de samenleving. Nu eist hij de erfenis op van zijn slachtoffer. Tot wanhoop en ontsteltenis van Hetty’s nabestaanden. Kan dit zomaar?

5 reacties

 • Dick Meerdink

  2 maanden geleden
  Ik ben een leek, maar kan nu al voorspellen dat als hij weer vrij komt precies hetzelfde doe. Het feit dat hij zo met de erfenis bezig is bewijst dat het een voor opgesteld plan was. Deze persoon heeft totaal geen gevoelens en mag nooit meer vrij.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  De rechter heeft destijds psychologische hulp door TBS met dwangverpleging hoger in het vaandel staan, met de daarbijbehorende verlof en re-integratie regeling ,dan gevangenisstraf. Dit vanwege een vermeende psychose van de verdachte. Je kunt je afvragen of gevangenisstraf niet standaard moet zijn i.c.m. dwangverpleging bij bepaalde zware mishandelingen/misdaden, ook al is een verdachte gedeeltelijk of helemaal ontoerekeningsvatbaar.
 • Gerard Roodink

  2 maanden geleden
  Nederland op zijn smalst. Hoe is dit mogelijk???
 • Peter Horenmans

  2 maanden geleden
  Is die man na 8 jaar alweer vrij dan???
 • Emma Nieboer

  2 maanden geleden
  Naar mijn mening is deze rechter tever gegaan. Toont geen enkel inlevingsvermogen. De broer moet met de tbs'er om de tafel? Resocialisatie? Deze man toont geen berouw, ondanks hij toch moet weten wat hij heeft gedaan. Nou dan begrijp ik deze hele gang van zaken niet. En blijkt naar mijn mening dat deze man totaal geen begrip of gevoel heeft. Hij is onnoemelijk wreed.