Megastallen zorgen in sommige gevallen voor te veel stankoverlast, oordeelt de rechter. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Megastallen zorgen in sommige gevallen voor te veel stankoverlast, oordeelt de rechter. Foto ter illustratie. © Marieke Amelink

Nieuwe dreun voor boeren: burgers die last hebben van stank hebben recht op schadevergoeding

De overheid heeft omwonenden van veehouderijen onvoldoende beschermd tegen stankoverlast, en moet hun daarom een schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een zaak die zestien burgers voerden tegen de staat. De advocaat van de omwonenden noemt de uitspraak 'een doorbraak’. Voor de agrarische sector is het een nieuwe tegenvaller.

30 reacties

 • Ruud Merks

  2 weken geleden
  Probleem ontkennen helpt niet. Maak stankoverlast zichtbaar op de kaart. http://www.stankopdekaart.nl
 • Arend van Faassen

  3 weken geleden
  Harry Krijgsman nog even en iedereen overdrijft. Er wordt inderdaad enorm doorgeslagen, want het gaat hier niet om een geurtje en de overlast is objectief vastgesteld en door een rechter beoordeeld aan de hand van normen.
 • P Schievink

  3 weken geleden
  Gaat het hierbij om boerderijen die uitgebreid zijn in de afgelopen.... jaar terwijl er al buren waren? Of hebben we het hier over "kleine" boeren van vorige eeuw dat maakt verschil. En kwam je er wonen terwijl je duidelijk de grote stallen kon zien ? Dan niet achteraf zeuren
 • Harry Krijgsman

  3 weken geleden
  Nog even en je betaalt als je een Wind laat, of de af zuigkap van de keuken staat aan. Slaan we niet erg door NU. Laat de nuchtere Hollander op staan, ik weet niet anders dan dat de buiten lucht vol van veel geuren zitten. Dus haal adem via de mond dan ruik je niet, en dan kun j ook niet Klagen.
 • Leos Vriend

  3 weken geleden
  @Bloemheuvel, ja, 50 jaar lang, elke dag,tevens lunch en nachtrust. en nee, ik ervaar het niet als overlast. het hoort er gewoon bij.