Omgekeerde vlaggen laten hangen of niet? Burgemeesters spreken zich uit: ‘Ongepast om vlag te misbruiken’

met videoSteeds meer gemeenten treden op tegen omgekeerde vlaggen die links en rechts aan lantaarnpalen, stoplichten en andere gemeentelijke eigendommen zijn opgehangen uit protest tegen de stikstofplannen van de regering. Ook Rijkswaterstaat gaat ze verwijderen. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop vindt dat flauwekul.

36 reacties

 • H Dekker v/d Werfhorst

  2 maanden geleden
  Burgemeesters spreken zich uit?????? De bevolking spreekt zich uit!! Volksvertegenwoordigers die lijnrecht tegenover de bevolking staan. Lekker gekozen. Politiek geneuzel en gezwam.
 • F. Post

  2 maanden geleden
  G.Arends, géén noodsignaal zegt u ?, het betekent man overboord. Wat hier overboord is massa hysterie met de ene betoging na de andere. Net als met corona hebben we ook hier weer 17 miljoen deskundige. Nou fijne dag nog heur uut Harderwieck.
 • Gerrit Van dijk

  2 maanden geleden
  Mooi laten hangen, de bevolking maakt nu een punt dat de regering te ver gaat. En aangezien ze daar voor ons zitten en niet andersom dient men dit gewoon serieus te nemen, nu zijn het de boeren en de vissers straks zijn het mensen met een koopwoning die geen 6000 extra belasting kunnen betalen vanwege het verhogen huurwaardeforfait
 • R Barlaeus

  2 maanden geleden
  Verplicht de boeren om de omgekeerde vlaggen binnen 2 weken weer te verwijderen. Wanneer ze niet worden weggehaald dan kan de gemeente ze weghalen en de kosten moeten bij de boeren worden neergelegd. Dat kan uit het stikstoffonds van het rijk of uit de subsidiepot.
 • Pim Willemsen

  3 maanden geleden
  @Geert Arents, u lanceert uzelf hier als zelfbenoemde Heraldiek-deskundige, met verzonnen zaken. Omgekeerd is de vlag een noodsignaal, behalve in Ceylon, want dat land bestaat niet meer.