Buurt Lloydpier omarmt 50 Oekraïense vluchtelingen in voormalig Hotel Stroom: 'Wat mij betreft wonen zij hier nog járen'
Volledig scherm
PREMIUM
Buurt Lloydpier omarmt 50 Oekraïense vluchtelingen in voormalig Hotel Stroom: 'Wat mij betreft wonen zij hier nog járen' © Jan de Groen

Oorlogsvluchtelingen bivakkeren in viersterrenhotel: ‘Bijna alle kamers hebben jacuzzi en regendouche’

Een groter contrast is bijna niet denkbaar. Terwijl asielzoekers in Ter Apel in de buitenlucht slapen, krijgen Oekraïense vluchtelingen in Rotterdam de sleutel van een studio in een voormalig viersterrenhotel. ,,Bijna alle kamers hebben een jacuzzi.”

15 reacties

 • Marco Cremer

  1 maand geleden
  Arend van Faassen: Als dakloze gaan leven .. omdat je binnen van bepaalde privéleges afstand moet doen, beschouw ik niet als een vrijwillige keuze, maar meer een dwangconcept om verslaafden in het gareel te houden !
 • MVV Vaart

  1 maand geleden
  van Faassen heeft werkelijk geen idee wat er voor veenbrand in Nederland woedt
 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  Peter, als een gemernte er voor kiest om geen asielzoekers op te vangen, moeten andere gemeentes soms onorthodoxe maatregelen nemen. Dat gebeurd dan bv in Rotterdam.
 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  Peter, er was een woordje weggevallen. Het moest zijn de meeste Nederlandse daklozen wachten echt niet 11 of 12 jaar maar kiezen ook soms voor dat bestaan en slapen bij bv Leger des Heils of daklozenopvang.
 • Peter Rykmans

  1 maand geleden
  @Arend van Faassen. Ik ben op de hoogte van dagelijks nieuws en geloof ook in de democratische normen en waarden zoals in Nederland. Als een gemeente ervoor kiest geen asielzoekers opvangen dan moet een uitvoeringsinstantie zoals COA dit respecteren. Ik kan heel goed begrijpen dat dorp als Albergen circa 3500 inwoners geen opvang bieden 300 asielzoekers waar geweldadige beelden uit Ter Apel nog vers op het netvlies staan. Wat is u bron meeste dakloze Nederlanders kiezen ervoor geen eigen woning?