Kaarsen en knuffels bij een eerdere herdenking voor de 4-jarige Dean. Het Belgische jongetje werd na een vermissing dood teruggevonden in Zeeland.
Volledig scherm
Kaarsen en knuffels bij een eerdere herdenking voor de 4-jarige Dean. Het Belgische jongetje werd na een vermissing dood teruggevonden in Zeeland. © AFP

Op begrafenis Dean (4) wordt namens moeder een brief voorgelezen: ‘Te aangeslagen om zelf te doen’

Kleuters zullen vandaag in de Sint-Laurentiuskerk in het Oost-Vlaamse Verrebroek sterretjes strooien, ter nagedachtenis van hun klasgenootje en vriend Dean Verberckmoes (4). De jongen werd dood teruggevonden in Zeeland, nadat twee vrienden van zijn moeder hadden beloofd op hem te passen. De mama van het slachtoffer zal tijdens de plechtigheid een brief laten voorlezen. ,,Om dat zelf te doen, is ze te zwaar aangeslagen.”

3 reacties

 • Ronald Wintjens

  4 maanden geleden
  Heel veel sterkte gewenst!
 • Mieke Van der wal

  4 maanden geleden
  Heel veel sterkte met dit grote verlies
 • Katrien Teunissen

  4 maanden geleden
  ik wens de moeder en familie van Daen veel sterkte vandaag van katrien teunissen ui LIER
 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.