Oud-minister Dekker zwaargewond na val van racefiets, vrouw (42) verdacht van mishandeling

met videoVoormalig minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker is dinsdagavond zwaargewond geraakt door een val van zijn racefiets op het Schelpenpad in de duinen bij Monster. Na het ongeval is een 42-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van toebrengen van zwaar lichamelijk letsel dan wel eenvoudige mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg.

15 reacties

 • Miranda Jansen

  6 maanden geleden
  Het was een smalle weg, waar ook wandelaars liepen en ook tegemoetkomende fietsers reden. Hij reed nogal snel en had makkelijk iemand aan kunnen rijden. Door zijn fout, krijgt die vrouw (die probeerde hem langzamer te laten fietsen en hem aanraakte) de schuld van het ongeluk, maar zo te lezen heeft hij het zelf veroorzaakt!
 • H. Osinga

  6 maanden geleden
  Geïrriteerde wandelaar en veel te snelle fietser. Slechte combinatie. Wandelaar aangehouden omdat het de ex-minister is?
 • Ada Schouten

  6 maanden geleden
  Door anderen beet te pakken tijdens het fietsen, gebeuren vaker ongelukken. Ik ken scholieren die door oudere e-bikers van het fietspad afgeduwd zijn. Een met letsel als gevolg. E-biker niet meer te achterhalen... Het gaat me nu even niet om 'de schuldige'. Ook (race)fietsers zijn niet altijd even slim bezig. En scholieren al helemaal niet. Het gaat me wel om het feit dat mensen menen de ander in het verkeer zo te moeten corrigeren. Blijf van elkaar af! Ergert de ander je? Zeg dat dan gewoon.
 • Theo Boutens

  6 maanden geleden
  @A.G. de Jong: in tegenstelling tot uw eerste gedachte is de mijne dat hier sprake is van een doorgeslagen reactie van een wandelaarster die wel even wilde laten zien wat haar idee is van in haar ogen overlastgevende wielrenners. Volkomen fout en gezien de gevolgen zelfs onaanvaardbaar, dat zij op deze wijze gemeend heeft te moeten optreden. Natuurlijk niet voor niets aangehouden ! Blijft overigens wel jammer dat beide groepen kennelijk niet samen kunnen genieten van de mooie duinenomgeving.
 • D.J. Pater

  6 maanden geleden
  Bizar verhaal. Veel beterschap gewenst voor de heer Dekker; ik hoop dat hij er fysiek weer helemaal bovenop komt.