Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Overblijfmeester (25) raakt baan kwijt na aangifte meisje (12) en spant zélf zaak aan: ‘Grote nachtmerrie’

Tijdens een kringgesprek op school vertelt een 12-jarig meisje dat overblijfmeester H.K. (25) haar ‘op verkeerde plekken heeft aangeraakt’. De Utrechter wordt op staande voet ontslagen. Het Openbaar Ministerie besluit na lang onderzoek de zaak te seponeren, maar het blijft wél op zijn strafblad staan en dus kan H.K. sindsdien niet meer met kinderen werken. ,,Ik wil uit deze nachtmerrie komen.”

7 reacties

 • Ike Van dam

  2 maanden geleden
  Imur, Op zich hoeft het seponeren weinig te zeggen over de aanklacht, hoogst waarschijnlijk is er gewoon geen bewijs (genoeg). Of dat is omdat er niets gebeurd is of omdat er naast het verhaal van het kind verder geen bewijs is, om de man te vervolgen moet er wel wat zijn.
 • Imur Angel

  2 maanden geleden
  Prachtige film Diejee! Eenmaal beschuldigd ben je het haasje. Meen mij een valse beschuldiging aan een hoofdagent op een van de eilanden te herinneren. Seponeren doet het O.M. niet zomaar in dit soort gevallen. Weinig 'aan de hand' dus. Hoezo blijft het dan op zijn strafblad staan, als hij niet is veroordeeld?
 • Diejee Horst

  2 maanden geleden
  De film ‘’Jagten’ geeft een goed beeld wat er kan gebeuren bij een valse beschuldiging.
 • Tonny Meuwissen

  2 maanden geleden
  Hier is geen sprake van gerechtigheid maar het kapot maken van een persoon op niet bewezen beweringen. Tegenwoordig kun je, je blijkbaar niet meer verweren tegen verzinsels en dat een rechter daarin meegaat heeft ws alles te maken met de sociale druk(bemoeizucht van mede scholieren, sensatiebeluste ouders etc.) die op deze zaak gelegd is. Door al deze aandacht zal dit kind haar beweringen niet in trekken uit angst voor alle reacties die zij dan op haar beurt krijgt.
 • Auke de Jager

  2 maanden geleden
  Bij onschuld hiervan, kind langdurig straffen!!!