Volledig scherm
Steeds meer mensen kanoën in de Kop van Overijssel dankzij het door de provincie gesubsidieerde project Kanoparadijs Weerribben-Wieden. © Pedro Sluiter Foto

Overijssel: half miljoen als stimulans voor toerisme

Om de toeristische sector een steuntje in de rug te geven, stelt de provincie Overijssel 500.000 euro beschikbaar. Dat maakte gedeputeerde Roy de Witte woensdagochtend bekend tijdens een bijeenkomst in Belt-Schutsloot.

Het geld komt uit de zogenoemde Product-Markt-Partner-Combinatie (PMPC). Met deze subsidieregeling wil de provincie toeristische ondernemers stimuleren om via samenwerking met partners uit andere sectoren nieuwe producten te realiseren. Hiervoor is een half miljoen euro uitgetrokken. Een goedgekeurd initiatief kan met maximaal 100.00 euro worden ondersteund. Plannen kunnen tot 2 oktober worden ingediend.

Kanoparadijs

Het is niet de eerste keer dat Overijssel op deze wijze geld in de toeristische sector pompt. Eerder via deze subsidieregeling gerealiseerd projecten zijn onder meer de Selfieroute in Kampen,  een nieuwe stadswandeling met tips voor de leukste foto’s van jezelf op mooie plekken in de stad met als beloning een attentie van winkeliers, en het Kanoparadijs Weerribben-Wieden. In de Kop van Overijssel hebben elf  toeristische accommodaties, zoals campings en aanbieders van bed & breakfast, de samenwerking gezocht met Staatsbosbeheer. 

Met steun van Marketing Oost zijn onder het motto ‘Bed & Kano’ meerdaagse arrangementen in de markt gezet. Van het provinciale geld zijn tientallen nieuwe kano's aangeschaft, aanlegsteigers opgeknapt en uitgebreid en nieuwe kanoroutes gemaakt in het gebied. Via een nieuwe website worden de arrangementen aangeboden. Volgens de initiatiefnemers, zoals campingeigenaar Oets van den Berg uit Ossenzijl,  is het met een groot aantal boekingen een succes.

Live Voetbal

home logo FC EmmenEMM
18:30
Willem IIWIL
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FeyenoordFEY
19:45
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo FC GroningenGRO
20:45
VVV-VenloVVV
away logo