Overlast van steenmarters groeit in woonwijken: ‘Ik schrok ervan, dat is toch niet normaal’

met video en pollZe worden helemaal gek van geluiden en stankoverlast bij hun woningen en treffen hun auto's beschadigd aan. Gedupeerden van steenmarters zoeken naar oplossingen - soms heel alternatief (‘we zetten heel hard SlamFM! aan’) - en bestrijders hadden het niet eerder zo druk. ,,Het wordt alleen nog maar erger.”

50 reacties

 • Jh Paauwe

  2 maanden geleden
  Wij mensen zijn een plaag . Straks moeten de bomen ook nog weg ivb bos branden en gevaarlijk voor als je huis in de brand vlieg. En de bijen moeten ook weg voor het geval ze prikken . En de vogels ook anders worden mijn zonnepanelen vies. Word tijd dat we op de maan gaan wonen het is er wel kaal maar plek zat .
 • kor Flokstra Kor

  2 maanden geleden
  Onze deurbel camera legde s'nachts een steenmarter vast. De ochtend erop keek ik onder de motorkap van de auto en ja er lagen stukjes brood.De zelfde dag nog een apparaatje in laten bouwen waar deze dieren een bloedhekel aan hebben. Hierna geen steenmarter meer hier getraceerd. De kosten waren best laag ,rond de v 30 euro dus ben ik blij dat we het gedaan hebben.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Beste HAM, u bedoelt stropen, staan zware straffen op. Jagers jagen met vergunning in open gestelde periodes en gebieden.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Is allemaal karma voor de meesten met hun commentaar, ik heb preventie geplaatst, nergens meer last van. Zo simpel, zelfs voor de meesten hieronder te bevatten.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Ja waarom denkt u dat ze bedreigde en beschermde soorten zijn? Om ze te beschermen tegen mensen en veranderingen van hun leefgebieden door mensen. Zo te lezen gaan ze uitsterven als ze niet beschermd zijn, maar goed ook dus. Genoeg preventie mogelijkheden, maar sommigen denken dat de aarde van de mensen alleen is en dat ze kunnen doen wat ze willen. Alleen God mag beschikken over leven en dood. Wij zijnde enige plaag momenteel op de aarde en maken ons eigen leven onmogelijk zo.