De verkeerspolitiewaarschuwt eigenaren van elektrische steps: ,,Ze zijn verboden, we kunnen ze afpakken en je riskeert een boete van bijna 400 euro.’’
Volledig scherm
PREMIUM
De verkeerspolitiewaarschuwt eigenaren van elektrische steps: ,,Ze zijn verboden, we kunnen ze afpakken en je riskeert een boete van bijna 400 euro.’’ © Caspar Huurdeman

Politie en VVN waarschuwen voor elektrische steps in Oost-Nederland: ‘Mensen lezen kleine lettertjes niet’

pollZe duiken steeds vaker op: elektrische stepjes. Overgewaaid uit hippe steden in Europa. De verkeerspolitie van Oost-Nederland waarschuwt dat ze hier echter niet op de openbare weg mogen. Als je ermee wordt betrapt, kan het stepje worden afgepakt en vernietigd. Bovendien riskeer je een boete van 360 euro.

17 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Volstrekt krankzinnig dat dat. Niet mag,de politie heeft zeker te weinig te doen
 • M Van Deventer

  2 maanden geleden
  Beste R. Bosch, heeft u wel gelezen dat VVN aangeeft dat er geen gevaar is? Hun belangrijkste argument is de onverzekerbaarheid door het ontbreken van een juiste categorie. (Politiek) Ik ben heel benieuwd naar uw onderbouwing van uw stelling. Aantal ongevallen tov fiets etc.
 • R Nijhuis

  2 maanden geleden
  Er moet naar de thans geldende regelgeving gehandhaafd worden. Afpakken en een boete!
 • Reinder Bosch

  2 maanden geleden
  Het zijn geweldige fun apparaten. Begrijp heel goed dat deze populair zijn bij jongeren. Maar daarnaast ook heel gevaarlijk op de openbare weg. Voor overige verkeer veel minder zichtbaar. Dus veel extra aanrijdingen. En bij aanrijding is het letsel bovendien veel groter. Daarnaast ook heel veel eenzijdige ongevallen. Er hoeft maar een takje, stoeptegel, steen verkeerd te liggen en tussen de kleine wielen komen, en de gebruiker vliegt door de lucht. Dus terecht niet op de openbare weg.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Het is al tijden bekend dat de stepjes er zijn, je zou de politie en beleidsmakers een pak slaag moeten kunnen geven,figuurlijk dan ,bezopen dat al die duizenden ambtenaren en luie politici daarop niet anticiperen.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.