Er wordt ingegrepen door de politie tijdens een demonstratie tegen de komst van honderden vluchtelingen uit Afghanistan bij de noodopvanglocatie in legerplaats Harskamp. In de noodopvanglocatie zijn achthonderd bedden beschikbaar gesteld voor vluchtelingen uit Afghanistan, waar sinds ruim een week de Taliban aan de macht is.
Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt ingegrepen door de politie tijdens een demonstratie tegen de komst van honderden vluchtelingen uit Afghanistan bij de noodopvanglocatie in legerplaats Harskamp. In de noodopvanglocatie zijn achthonderd bedden beschikbaar gesteld voor vluchtelingen uit Afghanistan, waar sinds ruim een week de Taliban aan de macht is. © ANP

Protest en zorgen om opvang Afghanen, maar ‘dit moeten we doen’

Een protestactie met leuzen en vuurwerk in Harskamp. Opnieuw een tentenkamp voor vluchtelingen in de bossen bij Nijmegen. De zorgen zijn groot: om en dóór de vluchtelingen uit Afghanistan.

2 reacties

  • Jos Thomassen

    1 jaar geleden
    Wat een zielig puberaal volk dat roept "Eigen volk eerst". Heel erg triest. Durf je nou werkelijk een vergelijking te maken tussen jullie, verwende nesten hier in het superdeluxe Nederland, en iemand die vlucht uit oorlogsgebied en zeg je dan werkelijk "Eigen volk eerst" ? Ben dankbaar voor de welvaart en vrede die wij hier hebben en doe niet zo akelig als iemand die écht hulp nodig heeft aan de deur staat.
  • Felix van Bolhuis

    1 jaar geleden
    Dankjewel Joe Biden! Wij zouden deze vluchtelingen rechtstreeks vanuit de eerste halte in Europa door moeten sturen naar de VS. Elke oorlogsvluchteling heeft recht op tijdelijke opvang, door de economische vluchtenlingen is daar geen plek meer voor. We kunnen nou eenmaal niet iedereen opvangen hier in West Europa. Schokkend om op teletekst te lezen dat de Afghanen hard nodig zijn hier zodat we kunnen leren van hun “gezonde” levenstijl.🤮