Twee bedrijven streden om de gunning van een grote toiletpapieropdracht bij Saxion. De rechter moest er zelfs aan te pas komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee bedrijven streden om de gunning van een grote toiletpapieropdracht bij Saxion. De rechter moest er zelfs aan te pas komen. © Archieffot ANP/Koen Suyk

Rechter veegt vloer aan met keuze Saxion wie op de scholen voor wc-papier mag zorgen

Wie mag de komende vijf jaar de toiletborstelhouders, luchtverfrissers en het wc-papier voor de allerkleinste kamertjes van Saxion verzorgen? De aanbesteding daarvoor leverde de hogeschool de afgelopen maanden zoveel gezeik op, dat een rechter zich erover moest buigen.

4 reacties

 • Peter en Wendy Ambagtsheer-Le Griep

  2 maanden geleden
  In weerwil van de (min of meer goede) bedoelingen, zijn veel aanbestedingen eerder kostenverhogend dan dat ze echt een besparing opleveren. Allereerst omdat het een enorm foutgevoelig systeem is. En daarbij, omdat er altijd verschillen zijn die niet in een verlanglijstje passen. En omdat bij voorbaat een hoop concurrenten niet eens mee doen omdat ze het gesleep met ordners vol volkomen irrelevante informatie niet zien zitten. Wie wel meedoet, zal makkelijk een hogere prijs kunnen rekenen.
 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Mooie Europese regels. Voorkomt dat zo'n contract door handjeklap toegespeeld wordt aan een vriendje van de directeur van saxion. Zoals heel vroeger in Nederland gebruikelijk was en tegenwoordig nog steeds in landen die we daardoor corrupt noemen. Door deze regels heeft ieder schoonmaakbedrijf dezelfde kans. Ze zijn wel ingewikkeld, er kan dus best ns wat mis gaan. Maar dat gebeurt overal waar gewerkt wordt. En de onpartijdige rechter zet dat recht. Mooi systeem.
 • H. Osinga

  2 maanden geleden
  Wat een geseik. Fijn die Europese regels hè. Zielig voor de rechter. Voor Saxion zal de schade wel meevallen, voor CWS niet. De bedragen voor aanbesteding zullen wel aardig dicht bij elkaar liggen.
 • Ilona Stolk

  2 maanden geleden
  Geen zeep maar een soap