Het opkopen van Steffenberg door rijke Vughtenaren leidde in 1999 tot fel protest.
Volledig scherm
PREMIUM
Het opkopen van Steffenberg door rijke Vughtenaren leidde in 1999 tot fel protest. © Jan Verhoeff

Rijke inwoners van Vught kochten met miljoenen wat in Albergen niet lukte: ‘Ik was pisnijdig’

Oud-burgemeester Fred de Graaf vergeet het nooit meer. De rel die tijdens zijn periode in Vught ontstond toen 9 rijke inwoners van Vught een voormalig internaat kochten om te voorkomen dat er asielzoekers zouden worden gehuisvest.

11 reacties

 • Arend van Faassen

  1 maand geleden
  Frans, helemaal met je eens. Meer dan genoeg geluk (geld) zoekers. Als je sommige reacties leest zijn die allemaal bang dat geluk (geld) te verliezen. Daarom moet Nederland vlgs hen dus ook dicht. Stel je voor dat je ietsje moet inleveren ten koste van hen die niets hebben.
 • Frans Nijenhuis

  1 maand geleden
  Dat er mensen zijn die vluchten moeten voor oorlog daar heb ik alle begrip voor,die moeten een onderdak kunnen krijgen hier. Geluk( geld) zoekers die hebben we al genoeg. Het wordt tijd dat men de regels eens aanpast,Nederland is het land waar gezinshereniging het makkelijks mogelijk is. Dit kan zo niet door gaan met een schrijnend woningtekort.
 • Daniel De Boer

  1 maand geleden
  Jan Kelder Nergens is het ''te vol'' de Nederlandse bevolking krimpt, wees blij hiermee. Dit is exact wat in de tijd van de moedernegotie het geval was. We kunnen genoeg hulp gebruiken. Maar goed, ik gok dat je niet eens weet wat die term inhoudt.
 • jos zoet

  1 maand geleden
  Asielopvang denhaag...Nooit van gehoord... Ze halen uit het oosten wat hun uitkomt... en brengen naar het oosten wat hun NIÉT uitkomt...
 • Jan Kelder

  1 maand geleden
  Marianne Klaassen, helemaal juist zo is het en niet anders !! volgens de informatie die ik heb worden er procentueel veel meer asielzoekers in de provincies geplaatst dan in de randstad !! Ja daar is het al zo vol, ja lekker makkelijk, je moet deze mensen over het land verdelen en dan moet je niet alleen maar kijken waar de meeste ruimte is !! In een dorp van 2500 inwoners 350 asielzoekers !! Nou hoeveel gaan er dan naar de grote steden toe ????