In Oekraïne zijn relatief weinig mensen gevaccineerd.
Volledig scherm
In Oekraïne zijn relatief weinig mensen gevaccineerd. © Hollandse Hoogte / ANP

RIVM waarschuwt Biblebelt voor verspreiding mazelen en polio bij Oekraïense vluchtelingen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een brief gestuurd aan reformatorische organisaties die Oekraïners opvangen. In de brief waarschuwt het RIVM voor een mogelijke uitbraak van mazelen en polio.

7 reacties

 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Nou dan ben je mooi klaar mee en de burgers moeten dat allemaal maar accepteren.Zorg dat je uit de buurt blijft!
 • Adri Stevens

  1 jaar geleden
  @Leendert Bakker. Lees je even goed in wat de consequenties zijn van de door jou genoemde ziektes. Polio??, Rode Hond(m.n. voor vrouwen) en nog niet genoemd de BOF (m.n. voor jongens). Misschien dat je dan wakker wordt en realiseert wat het betekend voor die mensen die er mee geconfronteerd zijn.
 • Willem Heerema

  1 jaar geleden
  Hopelijk vallen de vluchtelingen door Nederland te overtuigen van de risico's op niet vaccineren en beseffen ze dat ze een risico vormen voor zichzelf, maar ook voor de mensen die hen opvangen.
 • E van der Harg

  1 jaar geleden
  @Leendert Bakker; adem in, adem uit en zet af en toe eens een punt [.] in he relaas. Verder is het wel degelijk een realistisch rekening te houden met de mogelijkheid van. Beter een vinger aan de pols dan straks een uitbraak van ziektes die we hier al voor uitgeroeid aanzagen. Beter voor iedereen.
 • Henk Van de Kraats

  1 jaar geleden
  @ Leender Bakker Waarom is dat "Paniek voetbal en angstporno" ? Heb je de brief gelezen? Waarom is niet gewoon realisme van het RIVM?