Rob Roovers (19) heeft schurft en vooral ‘s nachts vaak erge last van jeuk.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Roovers (19) heeft schurft en vooral ‘s nachts vaak erge last van jeuk. © Ron Magielse/Pix4Profs

Rob (19) heeft schurft en schaamt zich daar niet voor

Een week of vier geleden begon het met rode plekjes en bultjes op z’n armen en benen. Een week later verging Bredanaar Rob Roovers (19) van de jeuk. Z’n huisarts zag het meteen nadat hij binnenkwam: schurft.

2 reacties

 • Ada Schouten

  2 maanden geleden
  Laten we het scabiës gaan noemen, dan zijn we meteen van het woord af wat mensen koppelen aan vies, vuil en weet ik wat niet al. Iedereen kan het krijgen. Je hoeft je er niet voor te schamen, net zomin als je je voor luizen hoeft te schamen.
 • Alex Wijn

  2 maanden geleden
  Met veel extra-werk aan was (60˚C), invriezen en in zakken doen - zelf met zalf insmeren - is het goed te bedwingen. Moet de hele huishoud doen.
 1. LIVE | Hoekstra: ‘Oekraïne zal zeker lid worden van de Europese Unie’
  OORLOG OEKRAÏNE

  LIVE | Hoekstra: ‘Oekraïne zal zeker lid worden van de Europese Unie’

  Als het aan Nederland ligt, wordt Oekraïne zeker lid van de Europese Unie. Dat zegt minister Hoekstra vrijdag. Wel gaat dat even duren: hij is net als veel andere lidstaten geen voorstander van een versnelde procedure. Vrijdag is het lidmaatschap één van de onderwerpen op de EU-Oekraïne-top. Terwijl de belangrijke afvaardiging van de EU in Kiev is, klonk ‘s ochtends in het hele land het luchtalarm. Volg alle ontwikkelingen van de oorlog in ons liveblog hieronder.