Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma.
Volledig scherm
PREMIUM
Een wolf op de Veluwe, vastgelegd door natuurfotograaf Otto Jelsma. © ANP

Roep om geld voor meer hekken tegen de wolf: ‘We moeten ze leren dat schapen en geiten geen snacks zijn’

Tal van organisaties pleiten voor meer geld voor boeren om maatregelen te nemen tegen de wolf. Nu krijgen veeboeren alleen in bepaalde gebieden geld daarvoor óf pas geld nadat een wolf heeft toegeslagen. Dat moet veranderen, zegt Natuurmonumenten.

35 reacties

 • Anne Noort

  2 weken geleden
  Jules, je hebt helemaal gelijk. En ik zou graag weten wat G. Schouten gestudeerd heeft. Het was vast niet in Wageningen, maar je weet nooit hoe een koe een wolf vangt.😁
 • Jules Vismale

  2 weken geleden
  @Koersen, hier in Nederland bevind zich ook een groot aantal kwaadwillige mensen die hun medemensen beroven, oplichten, bedriegen, mishandelen, aanranden etc. en is het soms ook een geweldige oplossing om die hier allemaal af te gaan schieten? We leven hier niet in het Wilde Westen en die wolven krijg je toch niet meer weg uit Nederland! Daarbij is afschieten juist GEEN goede oplossing want zodra je ergens een wolf afschiet neemt een andere wolf zijn plaats gewoon weer in!
 • Koersen

  2 weken geleden
  De wolf Hoort niet in Nederland afschieten is de enige oplossing
 • Jules Vismale

  2 weken geleden
  Ik kan alleen nog hopen dat het overschot aan wolven richting de Oostvaardersplassen uitwijkt waar ze voornamelijk op edelherten, reeën en bevers kunnen gaan jagen. Volwassen heckrunderen en konikpaarden zijn te groot voor wolven of anders laten ze daar ook maar damherten, moeflons en wilde zwijnen toe waar wolven ook graag op jagen.
 • Anne Noort

  2 weken geleden
  Ach Sjaak en Sina, wat zijn jullie toch ook een lekker stel Roodkapjes bij elkaar. Die wolf die gaat echt niet meer weg dus wen er maar aan. Misschien kunnen jullie een LOIcursus vinden die jullie daarbij helpt. Of niet Sjaak?