Arthur en Yvonne Govaert bij de slimme meter, die voor hen al twee jaar lang een nachtmerrie is. Volgens het apparaat verbruiken ze 8822 Kwh stroom per jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Arthur en Yvonne Govaert bij de slimme meter, die voor hen al twee jaar lang een nachtmerrie is. Volgens het apparaat verbruiken ze 8822 Kwh stroom per jaar. © Marco De Swart

Stroomverbruik door het dak na plaatsen slimme meter: ‘We durven amper een lamp aan te doen’

Arthur (84) en Yvonne (79) Govaert uit Barendrecht krijgen bijna twee jaar geleden de schrik van hun leven: na plaatsing van een slimme meter is het stroomverbruik verzesvoudigd. Het echtpaar blijkt geen 1450, maar 8822 Kwh per jaar te verbruiken. Dat is bijna drie keer het verbruiksplafond. En dat in een tussenwoning.

38 reacties

 • Dikkie Knecht

  1 maand geleden
  Schande dat stroomleveranciers er zo makkelijk vanuit gaan dat het wel klopt. Ik heb al meerdere malen artikels gelezen dat de slimme meter niet bij iedereen goed werkt. En een verschil van rond de 7000kw zoals bij deze mensen …een simpele ziel snapt nog dat er dan iets niet klopt. Hopelijk snel een nieuwe wel werkende meter en veel geld terug?
 • Jan Kelder

  1 maand geleden
  Bij ons is het gelukkig niet zo extreem maar na het plaatsen van de slimme meter ging bij ons ook het verbruik met ca. 10% omhoog en het gekke is dat de kinderen dat zelfde jaar uit huis waren gegaan. We hebben dit ook enkele keren gemeld maar is/werd totaal niet op gereageerd, een vriend van mij zoon werkt bij Enexis en hij verklaarde dat er heel veel huishoudens met dit probleem zaten !!! gek hé dat de energie bedrijven het niet willen begrijpen !!!
 • Peter Joosten

  1 maand geleden
  Er staat: "Kiwa kwam duizenden ondeugdelijke apparaten tegen." Beter is: Kiwa kwam enkele ondeugdelijke apparaten tegen. Het ging hier om 1,3 miljoen gecontroleerde gasmeters. Hiervan zijn er enkele gevonden met een afwijking van meer dan de norm van 3%. Ruim genomen is dat 0,0001 % van alle meters. Uit voorzorg wordt dan de hele serie waar die afwijkende meters in gevonden zijn afgekeurd. Dat waren er 8.000 (nog eens 22.000 werden vervangen maar niet door afkeur, maar omdat ze te oud waren).
 • Peter Joosten

  1 maand geleden
  Het valt me op dat er in het artikel nergens wordt ingegaan op de binnenhuisinstallatie. Is er in huis soms apparatuur die niet officieel toegelaten is tot de Europese markt en dus potentieel enorm heel veel stroom kan trekken? Middels bijvoorbeeld een bestelling bij Ali Baba haal je dit soort apparatuur gemakkelijk in huis. Ook een defect in wel toegelaten apparatuur kan dit effect hebben. Is dit onderzocht? Ik lees er niets over. Dus: ga zelf meten! Volg het advies van Wim Hovestad op.
 • Henk Bartelds

  1 maand geleden
  Op mijn nachtmeter stond niks en na plaatsing van een nieuwe meter kreeg ik maanden later een navordering van de PGEM. Vervolgens heb ik een tegenvordering ingediend en een paar jaar later kreeg ik een flink bedrag terug.