Aangeboden door Goflex young professionals
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van de Stentor zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm

Tegelijkertijd leren en werken: een ideale combinatie

Goflex young professionalsLeren en werken, de ideale combinatie voor leerlingen die een voltijd studie niet meer zien zitten, maar graag hun kennis willen uitbreiden. Een leerwerktraject bestaat vaak uit één of twee avonden per week naar school in combinatie met vier a vijf dagen werken voor een werkgever. Waarbij je naast de kennis en werkervaring die je op doet, ook direct begint met geld verdienen.

Droom

Quote

“Mijn droom spatte uit elkaar”

Een van de leerlingen die een leerwerktraject bij Goflex volgt, is Wesley. Hij wilde eigenlijk het leger in, maar werd helaas afgekeurd en daardoor spatte zijn droom uit elkaar. Maar hij herpakte zich en startte in september 2018 met de mbo opleiding Elektrotechnische industriële installaties en systemen, niveau 3. Hij gaat één avond per week naar school en werkt vijf dagen bij een grote technische dienstverlener. Vanuit die werkplek komt hij bij allerlei bedrijven waaronder bijvoorbeeld een wellness center en een casino. Hij legt er bekabeling aan, maakt schakelingen, doet onderhoud aan de installaties en alles wat er verder nodig is.

Volledig scherm

Intake

Leren en werken bij Goflex is goed geregeld, vindt Wesley. ‘Voor ik me echt inschreef, heb ik een intaketoets gedaan. Daarbij kreeg ik bijvoorbeeld de vraag: “Je moet opdracht X uitvoeren, welk gereedschap heb je daarbij nodig?” Weet je het goede antwoord niet, dan betekent dat niet dat je de opleiding niet kunt gaan doen. Het is meer dat de opleiders een beeld krijgen van welke kennis jij al in huis hebt.’

Bootcamp

Quote

“Vroeg opstaan? Geen enkel probleem”

‘Ik ben begonnen met de Goflex bootcamp elektrotechniek om te zien of het echt iets voor mij zou zijn. Dan krijg je al heel veel praktijk, je snuffelt aan allerlei onderdelen van het vak. De moeilijkheidsgraad neemt steeds een beetje toe, dus van simpele schakelingen in de woningbouw ga je naar motor- en Dali-schakelingen, en PLC’s. Ik vond het alleen maar steeds leuker worden!’ 

Volledig scherm

Toegangspas

Wesley staat ’s ochtends om vijf uur op. ‘Maar’, zegt hij, ‘ik heb echt plezier in zijn werk en daarom vind ik vroeg opstaan geen enkel probleem. Ik leer heel veel in de praktijk door met mijn collega’s mee te kijken. En kom ik ergens niet uit, dan kan ik zowel bij hen als bij mijn Goflex-coach terecht.

Quote

“Met dat pasje gaan alle deuren voor mij open”

Via mijn leerwerkplek kom ik in bijzondere omgevingen, en als werknemer krijg je van zo’n locatie een toegangspas. Daarmee gaan letterlijk alle deuren voor me open. Ik zie de toekomst zonnig in, want met dit leerwerktraject heb ik een fantastische basis voor een carrière in de techniek.’

Goflex is een landelijk opleidingsbedrijf dat leerlingen klaarstoomt voor een loopbaan in de techniek. De leerlingen krijgen een leerwerkplek bij een aangesloten bedrijf en gaan voor de theorie een dag of avond naar een ROC. Goflex verzorgt diverse opleidingstrajecten in de techniek op mbo-niveau, en heeft eigen trainingscentra in Apeldoorn, Amsterdam, Groningen, Den Bosch, Goes, Schiedam en Stein.

Volledig scherm

In september starten er weer verschillende trajecten! Maak je keuze en schrijf je in op www.goflex.nl

‘De journalisten van de Persgroep zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst.’