Volledig scherm
© ANP

Twents slachtoffer aanslag in Münster bezwijkt maanden later alsnog aan verwondingen

VideoDe 56-jarige man uit Albergen die ernstig gewond raakte bij de terroristische aanslag in Münster, is zondagochtend aan zijn verwondingen bezweken. Dat heeft een familielid bevestigd tegenover deze krant.

De 56-jarige Ben Eerdman, garagehouder in Albergen, raakte zwaargewond toen hij in april samen met zijn vriendin in het Duitse Münster werd aangereden door Jens R. De Duitser doodde meerdere mensen door met een camper in te rijden op een bomvol terras, waar op dat moment onder andere Eerdman en zijn vriendin aanwezig waren na een vakantie.

Eerdman lag maanden na de aanslag nog steeds op de intensive care. Hij werd meer dan dertig keer geopereerd. Zijn vriendin, die meerdere botbreuken overhield aan de aanslag, is 'redelijk hersteld', zo zei een familielid eind mei tegenover deze krant. 

De garagehouder en zijn vriendin waren die bewuste zaterdag op de terugweg van een korte vakantie. Op weg naar huis stopten de twee in Münster om nog even van de zon te genieten. Op het terras sloeg het noodlot toe.

Totaal op vijf

Met het overlijden van de Albergenaar komt het totaal aantal slachtoffers van de aanslag, inclusief dader Jens R. die meteen na zijn daad zelfmoord pleegde, op vijf. Twee mensen kwamen direct om op het terras, een ander overleed een paar weken later.

De 48-jarige Jens R. woonde in Münster. Hij kampte in de laatste jaren voor zijn daad met ernstige psychische problemen. Hij kreeg daar ook hulp voor, en deed één keer eerder een zelfmoordpoging. Hij kwam diverse keren in aanraking met de politie. Volgens de politie had hij in elk geval geen politiek motief en geen islamitische achtergrond.