BBB is de grote winnaar.
Volledig scherm
BBB is de grote winnaar. © Ronald Hissink/ ANP

Uitslag verkiezingen: volg hier hoe er in de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland is gestemd

Live kaartHet is de dag na de verkiezingen, tijd om de balans op te maken! Hoe is er in jouw gemeente gestemd voor de Provinciale Staten? En wat is de - voorlopige - uitslag in jouw provincie? In dit artikel zie je hoe er gestemd is.

63 reacties

 • Hendrik Willemsen

  2 weken geleden
  @Arend Van Faassen. BBB wil op een eigen manier met de aanpak omgaan, dat is niet hetzelfde als doorgaan met het huidige beleid. Perspectief bieden en voedselvoorziening moeten centraal staan. I vraag mij altijd af...of mensen die voor radicaal ander beleid staan, dan ook hele woonwijken wil weghalen, Flevoland teruggeven aan de zee. Polders weer onder water zetten, of dat dan weer niet. De steden en dorpen kennen alleen maar steen en beton, verder van de natuur afstaan kan niet.
 • Henrie Schepers

  2 weken geleden
  VVD de partij die ons hele land, incl haar bewoners. keer op keer heeft belogen, bedrogen! Het faald ,en niet in kleine zaken ook niet .. Staat wederom boven?¿?¿? Wat is dit voor een slechte theater show. In slechts een paar jaar tijd van regeren, is ons Nederland helemaal niet meer zo Ons Nederland.. Alles staat op zijn kop, en er heerst onrust. En die is niet geheel onterecht We worden steeds verder de afgrond in geduwd. Noem je dit nog democratie? Nou ik dacht van nie!
 • G. Schouten

  2 weken geleden
  Ach Van Dijk u als notoire SGP stemmer klinkt de tekst: "Gaat heen en vermenigvuldig u" vast niet onbekend in de oren. Meestal werd dit in de Biblebelt, behoorlijk goed naar geluisterd. Zoals u zult begrijpen gebeurt dit niet door het dansen op een tafel. Dan lijkt het mij onbegrijpelijk om het woord 'fuck' door u als onkies en zelfs ordinair te zien als trouwe SGP'er. Kan mij dit niet voorstellen.
 • Arend Van Faassen

  2 weken geleden
  Hendrik Willemsen nog even, kijkt u eens na: de huidige coalitie en de partijen die een nog strenger stikstofregiem willen tegenover BBB en andere rechtse partijen. Waarschijnlijk bevalt die uitslag u niet. Maar er is nu door "Het volk" wel gekozen voor in ieder geval voortzetting van huidige beleid.
 • Arend Van Faassen

  2 weken geleden
  Hendrik Willemsen zuur dat u niet meet weet wat u schrikt. Maar u schrijft echt dat mijn partij niet gewonnen heeft. Zoek het nog maar eens na. En BBB doet dus precies wat ze andere partijen verweet, een blokkade opwerpen. Dat zijn gewoon feitelijke constateringen. Maar eigenlijk valt er niet te praten met iemand die zo overtuigd is van.zijn eigen gelijk.