Valesca voelt zich vaak eenzaam: 'Alleen van mijn ouders, mijn zus en mijn broertje weet ik dat ze altijd in mijn leven zullen blijven.’
Volledig scherm
Valesca voelt zich vaak eenzaam: 'Alleen van mijn ouders, mijn zus en mijn broertje weet ik dat ze altijd in mijn leven zullen blijven.’ © Angeliek de Jonge

Valesca is 27 en eenzaam: ‘Mijn 85-jarige oma had een feestje en ik zat thuis op de bank’

Denk aan elkaarVoor Valesca Paans (27) is het weekend als een naderende onweersbui. Andere jongeren uit haar dorp Nieuwendijk gaan naar feestjes, terwijl zij alleen thuis zit. Onbegrip over haar hersenletsel deed vriendschappen verwateren. ,,Iedereen verwacht van mij dat ik me niet eenzaam voel, maar het tegendeel is waar.”

5 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  J BREEMHAAR, U heeft het artikel ook niet goed gelezen of wel?! Niet alles over een kam gaan scheren.
 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Ik heb eigenlijk niets toe te voegen aan de woorden van Yvonne Veld. Dapper en heel dapper dat je dit met ons deelt.
 • J Breemhaar

  2 maanden geleden
  Hier is deze generatie zelf schuldig aan. Niet meer naar de sportvereniging, de discotheek, de kerk, dus niet fysiek leeftijdgenoten ontmoeten. Je heil zoeken op sociale media en opscheppen wie je bent, wat je doet en wat je hebt. Tja dat is op enig moment niet intressant meer voor je publiek. Weg podium. Welkom eenzaamheid.
 • Marko Faas

  2 maanden geleden
  Goed dat je gaat sporten! Heb je al eens aan vrijwilligerswerk gedacht? Of aan dansles, als dat lukt. Daar heb ik veel goede vrienden aan overgehouden. Ik wens je veel succes!
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Wat goed dat jij je verhaal hier durft te delen. Veel beperkingen die mensen kunnen hebben zie je niet aan iemand. Het stille verdriet zie je aan de buitenkant ook vaak niet. Helaas zit de wereld zo in elkaar dat je met alles mee moet kunnen doen om "erbij te horen". Dat je gezondheidsbeperkingen hebt wil niet zeggen dat je niet een lief, aardig en waardevol iemand bent. Door het delen van dit soort verhalen komt er misschien wel een beetje meer begrip voor dingen die iedereen kunnen overkomen.