In deze gigantische fabriekshal worden binnenkort de meest recente producten van Lely gefabriceerd. De koning komt de nieuwe hal én de bijbehorende kantoorruimten aanstaande donderdag openen.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze gigantische fabriekshal worden binnenkort de meest recente producten van Lely gefabriceerd. De koning komt de nieuwe hal én de bijbehorende kantoorruimten aanstaande donderdag openen. © Roel Dijkstra

Veehouderij onder druk, maar dit agrarische bedrijf groeit als kool: ‘In vier jaar 800 man aangenomen’

De Nederlandse melkveehouderij staat vanwege de stikstofdiscussie onder druk, maar het agrarische familiebedrijf Lely groeit wereldwijd als kool: donderdag opent de vernieuwde Lely Campus en verdubbelt het bedrijfspand in oppervlakte. Toch raken de stikstofplannen Lely wel degelijk: ,,Nederland is ons thuisland, met innovatie kunnen we bijdragen aan de oplossing.”

3 reacties

 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  We kunnen als samenleving en overheid wel in overweging nemen: willen we in ons land liever veel klassieke kleinschalige boerenbedrijven, of juist in plaats daarvan enkele van dit soort grote innovatieve industriële grootmachten?
 • P.C. Herik

  2 maanden geleden
  Prachtige innovatie. Overheid/ ministers verdiep je er in ipv handelen met de botte bijl
 • Bosma

  2 maanden geleden
  Zonde van het interview Een bedrijf dat afhankelijk is van de boeren in de wereld zal deze boeren ook altijd naar de mond praten Met subsidie naar de boeren lacht dit bedrijf zich slap