Dansen tot diep in de nacht, bij The New Break in 't Harde kan het voorlopig nog niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Dansen tot diep in de nacht, bij The New Break in 't Harde kan het voorlopig nog niet. © The New Break

Veel disco’s en nachtclubs in de regio blijven nog donker. Ze willen wel, maar het is wat ‘ingewikkeld’

De meeste feestgangers in Oost-Nederland moeten nog even geduld hebben. Veel nachtclubs en discotheken blijven dit weekend gesloten, terwijl ze na vijftien maanden eindelijk weer open zouden mogen. Voor de bedrijven is het niet haalbaar om een week na de bevrijdende persconferentie van het kabinet al aan de eisen te voldoen. 

0 reacties

 1. Feestvreugde, maar ook verbazing om persconferentie Rutte: 'Aan het lijntje gehouden’
  reacties

  Feestvreug­de, maar ook verbazing om persconfe­ren­tie Rutte: 'Aan het lijntje gehouden’

  Nederland slaakt een zucht van verlichting: bijna alle coronaregels gaan van tafel per 26 juni. Vanaf die dag is de 1,5 meter de centrale maatregel. Alleen waar die afstand niet kan worden gehouden, blijft het dragen van een mondkapje verplicht. Hoe reageren de branches op de aangekondigde versoepelingen? ,,Fijn dat het met de heropening van alle aspecten van de maatschappij de goede kant op gaat”, zegt Willem Westermann van de Vereniging van Evenementenmakers tegen deze site. Dit artikel wordt in de loop van de avond aangevuld met meer reacties.
 2. LIVE | Capaciteit Testen voor Toegang maar deels benut, RIVM: Naleven coronaregels steeds lastiger
  Coronavirus

  LIVE | Capaciteit Testen voor Toegang maar deels benut, RIVM: Naleven coronare­gels steeds lastiger

  Bij de rechtbank in Den Haag dient deze ochtend een kort geding van de evenementenbranche over de nieuwste coronamaatregelen die vanaf zaterdag voor de organisatoren van evenementen gelden. Daarbij hebben Afrikaanse leiders bij de VN bijeenkomst hun bezorgdheid uitgesproken over de lage vaccinatiegraad op het continent, terwijl we in westerse landen al beginnen met een derde prik. Het laatste nieuws over het coronavirus lees je in dit liveblog. Lees hier het vorige liveblog terug.