Gespecialiseerde bedrijven ruimen een bedrijf met vogelgriep.
Volledig scherm
PREMIUM
Gespecialiseerde bedrijven ruimen een bedrijf met vogelgriep. © Gerlach Hochstenbach

Vogelgriep slaat toe in het hart van de pluimvee-industrie in ons land: ‘Je hoort de tranen’

De nieuwe variant van de vogelgriep heeft nu ook de Gelderse Vallei bereikt. 3.000 eenden op een bedrijf in Ede worden geruimd. Pluimveehouders kunnen niets extra's meer doen om de griep buiten te houden. Zonder vaccin is het enkel hopen dat het hier voorlopig bij blijft. 

2 reacties

 • Yvonne Veld

  1 jaar geleden
  Jan: Zou e e.a. sowieso niet een gevolg zijn van teveel mensen, teveel dieren opeengepakt in de bio-industrie, de leefstijl van mensen die de wereld kapot maakt, hoe de mens omgaat met flora en fauna, zware industriën, straling, enz., enz.? Alles maar afschieten, hoe denk je dat te doen, hoe weet je of je daarmee alle zieken uitroeit, hoe overleeft een virus als de vogelgriep? vogels en andere dieren houden zich niet aan landsgrenzen. Als je alles afknalt breng je natuur ook uit evenwicht.
 • Jan Borst

  1 jaar geleden
  dit is mede te danken aan de gieten wollen sokken figuren die tegen zijn om dieren af te schieten nu zijn er te veel en ook de zwakke vogels blijven leven wild en fauna beheer moet flink optreden en haast maken met afschieten anders krijg je de vogelgriep niet weg een uitweg om pluimvee te enten is een heilloze weg krijgen straks als consument ook allemaal binnen wat voor ziekte ontstaan er dan weer bij de mens het gaat van kwaad tot erger weer de mens volspuiten met alles om gezond te blijven
 1. Alle hens aan dek bij dierenambulances door vogelgriep: ganzen vallen bij bosjes uit de lucht, ook in woonwijken
  PREMIUM

  Alle hens aan dek bij dierenambu­lan­ces door vogelgriep: ganzen vallen bij bosjes uit de lucht, ook in woonwijken

  Brandganzen die massaal uit de lucht vallen. Ook midden in woonwijken. Vogelgriep slaat flink om zich heen en dat merken ze bij de dierenambulances. Vrijwilligers draaien overuren om besmette of dode vogels zo snel mogelijk van straat te krijgen om het risico van verdere verspreiding in te dammen. Verontrustende meldingen van dode zoogdieren, zoals elders in het land, zijn er in deze regio nog niet geweest. Dat lijkt een kwestie van tijd.