Gespecialiseerde bedrijven ruimen een bedrijf met vogelgriep.
Volledig scherm
PREMIUM
Gespecialiseerde bedrijven ruimen een bedrijf met vogelgriep. © Gerlach Hochstenbach

Vogelgriep slaat toe in het hart van de pluimvee-industrie in ons land: ‘Je hoort de tranen’

De nieuwe variant van de vogelgriep heeft nu ook de Gelderse Vallei bereikt. 3.000 eenden op een bedrijf in Ede worden geruimd. Pluimveehouders kunnen niets extra's meer doen om de griep buiten te houden. Zonder vaccin is het enkel hopen dat het hier voorlopig bij blijft. 

2 reacties

  • Yvonne Veld

    4 maanden geleden
    Jan: Zou e e.a. sowieso niet een gevolg zijn van teveel mensen, teveel dieren opeengepakt in de bio-industrie, de leefstijl van mensen die de wereld kapot maakt, hoe de mens omgaat met flora en fauna, zware industriën, straling, enz., enz.? Alles maar afschieten, hoe denk je dat te doen, hoe weet je of je daarmee alle zieken uitroeit, hoe overleeft een virus als de vogelgriep? vogels en andere dieren houden zich niet aan landsgrenzen. Als je alles afknalt breng je natuur ook uit evenwicht.
  • Jan Borst

    4 maanden geleden
    dit is mede te danken aan de gieten wollen sokken figuren die tegen zijn om dieren af te schieten nu zijn er te veel en ook de zwakke vogels blijven leven wild en fauna beheer moet flink optreden en haast maken met afschieten anders krijg je de vogelgriep niet weg een uitweg om pluimvee te enten is een heilloze weg krijgen straks als consument ook allemaal binnen wat voor ziekte ontstaan er dan weer bij de mens het gaat van kwaad tot erger weer de mens volspuiten met alles om gezond te blijven