Windmolens zijn noodzakelijk voor een groene energievoorziening, maar lang niet iedereen zit te wachten op hoge turbines in de eigen leefomgeving.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens zijn noodzakelijk voor een groene energievoorziening, maar lang niet iedereen zit te wachten op hoge turbines in de eigen leefomgeving. © Pim Ras

Waar de buurt in opstand komt, gaan de plannen voor windmolens van tafel: ‘Ik ben trots op wat we hebben bereikt’

Windmolenplannen in deze regio sneuvelen bij bosjes. Steeds meer gemeenten zetten de afgelopen weken een streep door de bouw van hoge windturbines. Niet zelden na vurige protesten van burgers. In verzet komen loont? ,,Deze weerstand is logisch, inwoners zijn amper betrokken.”

12 reacties

 • jos zoet

  2 maanden geleden
  En nog steeds willen de "groenen" niet aan kernenergie! Frankrijk doet dit al jaren. Groener kan het niet. Nee, dan liever Nederland volplompen met molens en panelen he'. Het wordt alleen maar minder groen, grijzer en triester..,
 • E Goedhart

  2 maanden geleden
  Henry Sneman; Recent is op 6km afstand een wind turbine gebouwd van 220m ashoogte. Daar when in been last van met slagschaduw of geluid, naar het bereft well het uitzicht. Hij steekt dik boven de bomen uit. Het ontsiert het landschap. Vee- en landbouw, nature, dát sport in one landschap. Er moet steeds meer elektrisch, daarom is er steeds meer elektriciteit nodig. Het middel wordt erger dan de kwaal. Ik heb 54 panelen, en lever meer terug dan ik gebruik, zou zelfs gratis kunnen rijden.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Windmolens plaatsen zonder inspraak is idioot,geef mensen een aandeel daarin zodat ze financieel een aandeel in die molens krijgen,misschien helpt dat,zet in de noordoospolder of langs dijken windmolens,dijken genoeg.
 • Henry Sneman

  2 maanden geleden
  @E Goedhart buiten de bebouwde kom wonen was altijd al landbouw en veeteelt, daar komt de windhouderij gewoon bij. net als bij bv. varkensstallen heb je geurcirkels, dus gepaste afstand om overlast te voorkomen. Lokale Coöperaties zodat omwonenden meeprofiteren, en niet buitenlandse subsidieplukkers.
 • Sander van Schoonhoven

  2 maanden geleden
  Als je windmolens en zonneparken niet wilt blijft kernenergie over om stroom CO2 neutraal op te wekken. Wat mij betreft zijn LFTR-centrales ook de enige lange-termijn oplossing, maar doorgaans krijgt kernenergie ook niet echt de handjes op elkaar. We kunnen overal wel halstarrig NEE tegen blijven blaten maar daar schieten we toch ook geen zak mee op. De politiek zal moeten kiezen, de samenleving zal moeten slikken. Je kunt geen omeletje bakken zonder een eitje te breken.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”