ROBIN UTRECHT
Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken

Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit.

7 reacties

 • Sina Hogeboom

  2 maanden geleden
  Bij mij weer knap gegokt 85 erbij precies genoeg voor energie en water.Ik hou van de zorg kosten weer wat over door toeslagen.Is maar beter ook want alles word duurder.
 • Peter Dotinga

  2 maanden geleden
  K. Dijkman: heffingskortingen die je werkgever niet of verkeerd verrekend kun je zelf fixen via de belastingaangifte. Je niks laten vertellen, maar gewoon zelf, evt met hulp uitzoeken hoe het echt zit.
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  Ja, beste Scheerooren. . . En door die loonsverhogingen=is het eind van de prijsstijgingen nog niet in zicht..wat denkt U van terughalen,lees: incalculeren.. dmv prijsverhogingen..
 • K. Dijkman

  2 maanden geleden
  JM Schinkel. Per 1 januari zou ik 3% bruto loonsverhoging krijgen, dat bleek naderhand bijna 3% netto minder. Navraag bij de boekhouder van mijn werkgever werd mij gezegd dat ik in dat ik dat jaar 65 hoopte te worden en dat dat voor mij een heffingskorting verviel. Navraag bij de bond leverde een zelfde verhaal op.. Ik noem het beestje waarschijnlijk bij de verkeerde naam maar volgens mij is dat nog steeds niet veranderd. Je AOW gaat in op de dag dat je gerechtigd wordt .
 • H Scheerooren

  2 maanden geleden
  Mooie tip maar het "hogere" salaris verdampt toch tegenover al die idiote stijgingen van levensonderhoud en brandstof prijzen. Inflatie is een vervelend monster.