Woningbouw in Ugchelen, gemeente Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Woningbouw in Ugchelen, gemeente Apeldoorn. © Rob Voss

We ‘bouwen, bouwen, bouwen’ wel, maar alleen voor de rijken

pollPogingen om het woningtekort op te lossen schieten in Oost-Nederland hun doel voorbij. Er worden vooral dure huizen gebouwd, terwijl er juist schreeuwend behoefte is aan ‘betaalbare’ woningen voor starters. 

15 reacties

 • Mieke

  2 maanden geleden
  Jong en gek doen in het westen daarna oud worden in rust met ruimte in het oosten. Dit maakt onze dorpen, tradities en ruimte kapot. En gelukzoekers daar hebben we er teveel van en levert ons niets op.
 • J wolters

  2 maanden geleden
  ik ben metselaar in de woningbouw en verbaas me over een aantal zaken, als er betaalbare woningen gebouwd moeten worden waarom halen de architecten dan de meest maffe en onwerkbare kunsten uit, zodat alleen het metselwerk al onbetaalbaar word? echt waar er zit geen normaal metselwerk meer tussen, maak het metselwerk simpeler en de woning wat groter daar hebben de mensen pas echt belang bij maak de openbare ruimtes normaal ipv allemaal rare hofjes en rare carports
 • Melle van der Meulen

  2 maanden geleden
  Betaalbaar wonen is een grondrecht ! Speculeren en zakken vullen met opzettelijk gecreerde schaarste op de woningmarkt is dat NIET. Maar wel volgens sommige politieke partijen. Eigen schuld, laatste verkiezingen massaal gekozen voor de partij die ‘wonen’ als een winstobject ziet. Leuk he, die verkiezingen en stemmen op blijkbaar de verkeerde partij? Dan ook nu niet zeuren, want dit was van te voren bekend!
 • E Berg

  2 maanden geleden
  Nederland is vol, dat is het probleem. En er zijn bijna of geen goede bouwarbeiders meer. Iedereen moet zo hoog mogelijk studeren. De gewone arbeider telt niet meer.
 • Evert Jan Geerdes

  2 maanden geleden
  Marktwerking met speculanten, projectontwikkelaars en bouwers die bouwgrond bezitten en gemeenten die bouwrechten uitbaten. Een verdienmodel voor beiden. Woningzoekers betalen een hoge marktprijs door hun monopolie.