Volledig scherm
Het gooien van een ei is makkelijker dan het vangen ervan. Zeker als het wordt gegooid over een afstand van 55 meter, het record dat Gerald de Boer & Harrold de Boer vestigden tijdens het Eiergooispektakel in Nieuwleusen in 2008. © Reina Halman

Weekendtips: eiergooien in Het Witte Peerd, met de paashaas in de stoomtrein of dansen op Pablo Discobar

Het is droog en daarom zijn er veel Paasvuren afgelast. Gelukkig is er komend weekeinde in Oost-Nederland meer te doen dan fikkie stoken. Eiergooien bijvoorbeeld. En dansen op muziek van Pablo Discobar. Of met de Paashaas reizen in een stoomtrein.

Ganzendiep Doe Dag - Scouts van de Martin Gasman Groep, Henk Brunt Groep en Kamper roeivereniging De IJssel verzorgen zaterdag in Kampen de tweede editie van Ganzendiep Doe Dag. Jong en oud is dan welkom bij watersportvereniging Het Koggeschip, aan de Seveningseweg en op het Ganzendiep. Van 10.00 uur tot 13.00 uur openen verschillende verenigingen hun deuren voor een breed scala aan activiteiten.

Tulpenroute - De weersomstandigheden voor komend weekend zijn ideaal voor een kleurige en geurende bloemenzee in Flevoland. Tot en met 5 mei kunnen mensen meedoen aan de Tulpenroute die hen zal leiden langs Dronten, Lelystad en Zeewolde.

Pablo Discobar - ‘Het nieuwste en leukste extravaganza feestje van Deventer’. Zo kondigt Burgerweeshuis het feestje aan op hun site, dat op zaterdagavond om 23.00 uur begint. In de line-up onder anderen Pablo Discobar Soundsystem. De grote zaal wordt omgetoverd tot ‘een fata morgana van discoballen, danseressen, glam, roze lazers en sexy visuals’. Bezoekers mogen een avond verwachten ‘vol Disco, Italo, Wave & Glitters’.

Eiergooispektakel - Op Paaszondag vindt in Nieuwleusen de 25ste editie plaats van het eiergooispektakel bij Café Het Witte Peerd. Om 13.00 uur wordt er afgetrapt met gooien. Na afloop mogen zeven voormalige kampioenen, die ooit een afstand van veertig meter of verder wisten te overbruggen, een poging wagen om het record uit 2008 van Gerald de Boer & Harrold de Boer (55 meter!) te breken.

Verborgen Trappentour - Iedere maand kan een selectief gezelschap onder begeleiding van een gids, geheime gangen, trappen en vertrekken van kasteel Cannenburch in Vaassen ontdekken. Via een onopvallende deur laten zij de overige museumbezoekers achter zich voor een klim richting de toren. Komende zaterdag is er om 13.30 uur plaats voor vijftien uitverkorenen.Verborgen Trappentour.

Paashaas in stoomtreinOp eerste- en tweede paasdag rijdt een oude stoomtrein van Apeldoorn naar Eerbeek. Reizigers krijgen aan boord gezelschap van de paashaas. Op de terugweg wordt gestopt in het Museumdepot Beekbergen zodat reizigers oude locomotieven van dichtbij kunnen bekijken. Kinderen kunnen in het depot zoeken naar paaseieren.

Ultimate Eagles - Deze toegewijde Eagles tributeband verzorgt zondagavond in het Zwolse Poppodium Hedon een uitvoering van het repertoire van The Eagles. De muzikanten van deze band traden eerder al op met onder anderen Joe Cocker, Tom Jones, Bonnie Tyler en Queen.