Volledig scherm
De Nooterhof in Zwolle. © Frans Paalman

Weekendtips: paarden, pizza’s en veel popmuziek

Nog niets te doen komend weekend? Wij hebben vijf tips voor u. Van paarden in Hoenderloo tot pizza’s in Hardenberg en popmuziek in Deventer en de Noordoostpolder.    

Deventer Stadsfestival - Nielson, Suzan en Freek, Dirk Scheele, Lil Kleine staan zaterdag op het Deventer Stadsfestival, dat dit jaar voor het eerst op evenemententerrein Platvoet plaatsvindt. Het is nog maar een greep uit het programma, verspreid over vier podia zullen bijna veertig acts optreden. Interesse? Snel kaarten kopen, want het festival is bijna uitverkocht. 

Weekend van het Paard - Liefhebbers van paarden kunnen dit weekend hun hart ophalen in Nationaal Park de Hoge Veluwe bij Hoenderloo. Hier vindt het Weekend van het Paard plaats, met onder meer een riddershow en demonstraties vrijheidsdressuur en zoheten horseboarding. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. 

Noppop - Volgens de organisatie, de ‘Jongens van de Nacht’, het meest eigenwijze festival van Nederland: Noppop bij Bant. Op natuurterrein het Schoterveld treden zaterdag meer dan 20 bands op, in uiteenlopende genres. Met camping én programma voor de jeugd. 

Barrel Food Truck Fest - Van smoothies tot hotdogs, burgers, gezonde snacks en pizza’s, maar ook ‘gewoon’ koffie en ijs. Dit alles, en meer, is verkrijgbaar op het derde Barrel Food Truck Fest op de Markt in Hardenberg. Zowel zaterdag als zondag.  

De Nooterhof - Na een periode van onderhoud wordt park De Nooterhof in Zwolle zondagmiddag officieel heropend. Dat gaat gepaard met activiteiten voor de jeugd, zoals waterdiertjes zoeken en een speurtocht. De Nooterhof is een park voor mensen die houden van rust en groen, ook is er een theehuis.