De hoofdstraat in Apeldoorn afgelopen weekend. Het is weer druk als vanouds.
Volledig scherm
PREMIUM
De hoofdstraat in Apeldoorn afgelopen weekend. Het is weer druk als vanouds. © Kevin Hagens

Weer massaal naar kantoor, school en terras, alsof corona er nooit is geweest: 'We zijn er klaar mee en dat merk je’

Alsof corona er nooit is geweest: sinds de afschaffing van de 1,5-meterafstand gaan we weer vaak op pad. We zeggen gedag tegen de natuur en blokjes om en hallo tegen werk, school en de horeca. Psychiater Bram Bakker: ,,De angst is verdwenen.”

22 reacties

 • Martin Maalderink

  1 jaar geleden
  Ik was er al klaar mee voordat het begon. De mensen hebben zich massaal laten hersenspoelen door Mark en Hugo.....peppie & kokkie! Nooit aan deze handenwas en anderhalve meter waanzin gehouden.
 • Arjan van Erven

  1 jaar geleden
  Tuurlijk ben ik klaar met Corona. Ik heb het nooit gewenst. Ook ik maak weer graag gebruik van de mogelijkheden en snap helaas ook dat we weer moeten aanpassen. Met name doordat een groep Nederlanders met een bijbel of YouTube onder de arm die menen dat maatregelen niet nodig zijn. Snel doorpakken en weer kleine maatregelen nemen. Niet wachten tot er extreme maatregelen noodzakelijk worden. Want daar ben ik wel klaar mee.
 • Sanny Klingler-Sadelaar

  1 jaar geleden
  Ik ben copd patiënt, liep half te stikken achter m'n mondkapje, heb mijn prikken gehad en moet ik nu serieus misschiem wéér zo'n kapje op en ons ziekenhuis zal weer operaties moeten afzeggen omdat er mensen liggen die weigerden die prik te nemen. Is er dan ineens wel een ziekenhuisbed nodig? Ik ben er eigenlijk vreselijk boos over. Allerlei geloven kan je respecteren maar hier houdt het even op!
 • Emma Nieboer

  1 jaar geleden
  Wacht maar op a.s. dinsdag. De Jonge komt weer met maatregelen. En uit zijn woorden maak ik op dat we nog verder gaan polariseren.
 • Bob Buckmann

  1 jaar geleden
  @ Joshua Meer: Ik heb een paar maanden geleden 2 prikken gehad; de 2 halve chips zijn nu in mijn bloed samengesmolten. Laatst kreeg ik al geen lening meer, was de week ervoor schuin over gestoken. En ze wisten op het gemeentehuis dat ik die dinsdag om 10 over 11 bij mijn schoonmoeder koffie had gedronken. Verder wordt mijn cruise control nu vanuit Den Haag bestuurt en weet Google dat wij Hollandse aardbeiden aten. Maar wij krijgen (in beginsel) GEEN Covid-19, dan dan weer niet :-)